T3 Karmann Gipsy.

Kuba_Tommi

Re: T3 Karmann Gipsy.

Příspěvek od Kuba_Tommi »

Omlovám se, teď jsem to tu trochu zanedbal, připravím fotky, vymyslím popisky a nasypu to sem v neděli :lol: 8-)
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

Tak pokračování je na světě.
Po tom co jsem si to tu znovu přečetl, tak začnu asi s fotkami z návštěvy a mého prvního setkání s autem.

Auto stálo v přístřešku za dílnou, takže první shledání kdy jsem ho viděl pouze z přední strany, mě to potěšilo.

IMG_8461-compressed.jpeg
IMG_8461-compressed.jpeg (303.7 KiB) Zobrazeno 110 x

Takhle vypadal můj první pohled na auto. Rez minimální, pouze povrchová ve spárách, takže zatím radost :)
IMG_8462-compressed.jpeg
IMG_8462-compressed.jpeg (272.92 KiB) Zobrazeno 110 x
Pohled mírně z boku už mi zkazil naděje že tomu dám pár dní péče a budeme jezdit :lol:
IMG_8464-compressed.jpeg
IMG_8464-compressed.jpeg (266.14 KiB) Zobrazeno 110 x
Pohled zadní / pravý bok… teď už začínám být celkem nervózní a propadám takové myšlence “ty vole co s tímhle budu jako dělat?” Ale po chvilce co jsme se u auta bavili jsme se s majitelem domluvili, že ještě v ceně auta dodělají konstrukci tak, aby bylo přesně jasné kde byla okna, dveře a hlavně se stím dalo přejet a celé se to nerozložilo.

Ostatní díly byly všude možně poschovávané. A k tomu zase přiště :)
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
martin_100

Příspěvek od martin_100 »

No ty jsi střelec :shock:
Na to bych neměl odvahu :twisted:
T3 Lucinka
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

No pěkněěě. A co Dakarka, na tej přijels ty, nebo ta je původního majitele?
Kuba_Tommi

martin_100 píše: ned 10. srp 2025 23:07:30 No ty jsi střelec :shock:
Na to bych neměl odvahu :twisted:
No je to holt výzva, tak snad to nezůstane rozebrané na věky ;) :lol:
Kuba_Tommi

puchyyla píše: pon 11. srp 2025 0:40:13 No pěkněěě. A co Dakarka, na tej přijels ty, nebo ta je původního majitele?
Já jsem spíš autovej ;) z motorek jsem měl vždy respekt, tak jsem si neudělal ani papíry, ale jednou, až na to přijde čas a dozraju do toho správného věku, tak na mě čeká poctivě schovaná ČZ kterou jako novou před 88 lety koupil můj praděda… to pak jednou přispěji do off topicu ;) :D
Kuba_Tommi

Pokračování :) Ještě jedna zásadní věc, k posledním fotkám… při pohledu na auto si říkám, tyjo to je celkem vysoký… beru metr 285cm na alkovně :shock:
Garáž kde jsem dělal mojí t2 má průjezd 220cm.
Hned mě napadá garáž bráchy kde si dává do kupy Hummve, no, moc nadšený z toho nebyl a když jsem viděl kolik tam toho sám má, už jsem tušil že to nedopadne. I přes to beru metr, vjezd 260cm :? no a co teď? Je září, a auto si mám nejdéle na konci listopadu odvézt…

Holt musím něco postavit… jedu za dědou což nemám tak daleko a je tam celkem prostor, dostávám svolení a večer už hledám u poláků garáž. Teď už tuším, že to všechno začíná nabírat úplně jiné rozměry, než jsem si myslel :roll: :lol:

A teď se posuneme asi měsíc dál…

V tuhle dobu mám už základ pod garáž a čekám na termín montáže.

Kluci volají jestli nedorazím za nimi na dílnu, abychom se domluvili kvůli nějakým věcem co se týkalo konstrukce.
Vesměs šlo o to, jestli chci zachovat dispozici vnitřku, nebo mám nějaké jiné plány, aby různé výdřevy nedělali zbytečně.
Celkem mě překvapilo, že celá alkovna je dole, počítal jsem, že mi tam hodí pár výstuh a odvezu to.

Na fotkách je vidět že jsou připravené výdřevy kolem oken a dveří, střecha (pur panel) už je pryč.

Na zvedáku k povšimnutí jeden kousek a kterém bychom se taky brzy mohli dočíst, ale to nechám na novém majiteli ;)

IMG_9773-compressed.jpeg
IMG_9773-compressed.jpeg (292.21 KiB) Zobrazeno 79 x
IMG_9772-compressed.jpeg
IMG_9772-compressed.jpeg (305.28 KiB) Zobrazeno 79 x
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

Ty jo, je to slušný maso. Já však bohužel začínám zjišťovat, že mi do té naší vrany budeme taky muset co nevidět říznout. Skoro bych to viděl i tak, že už po této sezóně :?
Odpovědět