Vencovo Červeňuch

Odpovědět
mhepp

Re: Vencovo Červeňuch

Příspěvek od mhepp »

Pokud bys vzal jako základ Syncro, tak to nevidím nereálně...
Myslíte si, že jste chytřejší než předchozí generace? Před padesáti lety uváděla příručka k automobilu návod na seřízení ventilů. Ta současná varuje majitele vozu, aby nevypili obsah autobaterie...
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Jak tooo... vždyť je T3 z obou stran skoro stejná, stačí dosadit dveře a je to fertig.... :D
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
ig: cg_performace_cz
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

Jo jo, vy jste mi zase chytří. Samozřejmě, že se dá všechno. Obzvláště, když se najdou takoví blbci, kteří neví, že něco nejde, a udělají to.
Já jsem to spíš myslel tak, že u DAFa, kterej má motor, kabinu a řízení vpředu bylo trochu jednodušší uříznout "prázdnej" zadek a vrznout tam místo něho druhej předek. Samozřejmě, že to nebyla žádná sranda, ale tak nějak mi T3 s tak pitomě posazeným motorem vzadu přijde na tuhle věc o poznání komplikovanější. Moje představivost se nějak moc neumí spasovat s myšlenkou dostat dozadu nad ten motor kabinu a řízení tak aby to nebylo celé vysoký jak hochdach :? .
mhepp

Příspěvek od mhepp »

Aha, tak to se míjíme v představách. To dvoumotorové monstrum jsem si představoval jako auto, které má hnané obě nápravy samostatnými motory.
Myslíte si, že jste chytřejší než předchozí generace? Před padesáti lety uváděla příručka k automobilu návod na seřízení ventilů. Ta současná varuje majitele vozu, aby nevypili obsah autobaterie...
martin_100

Příspěvek od martin_100 »

Mňó vono by to šlo akurát si musís vybrat jestli výslednej vůz pujde řídit a nebo pojede. Obojí nepujde :twisted:
T3 Lucinka
mhepp

Příspěvek od mhepp »

Proto jsem psal o tom Syncru...
venca101

Příspěvek od venca101 »

Trochu update:
Letos před létem jsem měnil rozvodovej řemen, neobešlo se to bez sundání víka vačky. Zakoupil jsem celogumové těsnění ventilvíka od Elring v domnění, jak udělám busovi dobře a to je prosímpěkně úplně na houno. Stálo to necelý 3 kila a teklo to jak nijagára. Poté zakoupeno korkové těsnění opět od Elring za 40 kaček a ihned suché jak cesta. Ty starý káry asi holt potřebují staré technologie...
Další závadička byly 2 netěsnící vstřiky. Koupil jsem tedy podložky a říkám si, že udělám zrovna všechny, ať jsme u všech na stejné startovací čáře. No tak ty co netěsnily se podařilo utěsnit a jeden co těsnil po výměně podložky už ne. A proto pro příště už nebudu hrabat na to co funguje. Podařilo se až napodruhý a nyní to vypadá, že těsní všechny.

Jinak po dovolený už máme, cestopis dělat nebudu, neb mně fórum odmítá zobrazovat více fotek pohromadě. Tak sem dám jednu letní vidláckou náladovku z obstarávání podestýlky pro slepice :)

senoseč.jpg
senoseč.jpg (108.39 KiB) Zobrazeno 313 x
mhepp

Příspěvek od mhepp »

S těmi vstřiky... řešil jsem podobný problém - mírně ucházel vzduch kolem závitu. Zakoupil jsem sobě (pardon, autu) nové podložky a vyměnil je. Trochu to pomohlo, ale jen trochu. Po čase zase začaly profukovat - a to jsem zkoušel různé věci, třeba i utáhnout vstřiky na větší než předepsaný moment. Pokud máš tělo vstřiku černé od sazí, tak problém přetrvává, protože to stále netěsní. Je potřeba udělat dvě věci: zabrousit dosedací plochu v hlavě a zalapovat podložky se vstřikem. Teprve potom to bude trvale těsnit. Taky jsem to zalapování nevěděl, ale byl jsem poučen.
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

venca101 píše: pát 22. srp 2025 9:08:05 Zakoupil jsem celogumové těsnění ventilvíka od Elring v domnění, jak udělám busovi dobře a to je prosímpěkně úplně na houno. Stálo to necelý 3 kila a teklo to jak nijagára.
Psal jsem to již před třema léty zde:
"Důvodem byla nekompatibilita nově daného gumového těsnění a šteftů s osazením (dorazem) na korkové těsnění. Po utažení vše vypadalo normálně, ve skutečnosti však těsnění neleželo na dosedací ploše hlavy ale na osazení šteftů a zůstávala možná půlmilimetrová mezera mezi hlavou a těsněním."
venca101 píše: pát 22. srp 2025 9:08:05 Jinak po dovolený už máme, cestopis dělat nebudu...
Zbabělče :evil:
venca101

Příspěvek od venca101 »

No vidíš, kdo si to má všechny ty tvoje poruchy pamatovat :) Každopádně já šel cestou korku a na gumu už sejřím

Jinak je za náma i druhá týdenní dovolená v rakouských Alpách a tam je krásně až oči přecházejí

AT.jpg
AT.jpg (63.15 KiB) Zobrazeno 262 x
Odpovědět