řešili jste někdo něco okolo plynové výbavy Westfálky? Nemohu se o tom v naší kotlině dopátrat vůbec ničeho a to ani mezi lidmi, co se plynem zabývají. Přijde mi však zvláštní, že by to ještě nikdo neřešil. Na plynu se zdá všechno funguje, pouze při pokusu natankovat jsem neuspěl, protože jsem měl špatnou redukci. Příliš dlouhý závit se opřel dříve kov na kov a nedovolil dosednutí gumového těsnění. Plyn tedy místo do nádrže fičel ven. Závit na redukci jsem sice zkrátil, nicméně od té doby jsem se k tankování zatím nedostal.
Další věcí je, že přeci jen hlodá takový malý červíček pochybností o stavu a bezpečnosti celého systému, který je starý 33 let a evidentně vše původní. Revizními známkami z Německa je to sice olepené horem spodem, avšak zcela evidentně jsou vcelku mimo a to hned ze dvou důvodů. Jednak životnost tlakového regulátoru je 10 let v Německu jak u nás a ten náš má na sobě stále r.v. 89 a potom na nádrži není ani vidu ani slechu o prodloužení platnosti a je stále osazena přepadovým odfukem namísto automatického hladinového uzávěru na 80% náplně. Ten už je taky hezkých pár let "mimo zákon".
Samozřejmě se nabízí množství alternativních i definitivních řešení, jako osadit kompresorovou lednici (třeba Vitfrigo C50i) a vařič dát na malou flašku, osadit místo nádrže velkou flašku, osadit novou nádrž na nerezové univerzální objímky apod. Nicméně mě jako milovníka originality tato řešení příliš neoslovují, resp. mě spíše padají vždy, až když propadám trudomyslnosti, že prostě zachování originálu nemá rozumné smysluplné řešení.
Aktuálně to vidím asi tak, že v Německu lze stále udělat "repasi" a tlakovou zkoušku nádrže s tím, že nádrž opískují, nalakují, vymění armatury povinné + co je případně třeba a dají na to papír na 10 let. Ten papír asi u nás nejspíš bude k ničemu, ale alespoň bude mít člověk klidné spaní, že o nádrž bylo nějak postaráno a měly by být v cajku. Máte s tím někdo zkušenost? Nechával jste někdo v Německu nádrž repasovat/kontrolovat?
U zbylé instalace bych to viděl tak, že si to sám projdu, povyměňuji, co bude třeba (především asi ten 33 let starý regulátor

A do třetice bych asi osadil do kuchyňské linky nějaký detektor plynu, prostě pro jistotu. A zase, zkoušel už někdo?
Díky moc za postřehy.
P.