Startér diesel

martin_100

Re: Startér diesel

Příspěvek od martin_100 »

Díky!!!
Copak ta platle ale ten startér!
Já nemám mezi zasunutým pastorkem a dosedací plochou tak vysokej "klobouček" v tomto m bude zakopanej pes!
T3 Lucinka
martin_100

Hergot hledání správného startéru je složitější než hledání Jetyho a Lochnesky dohromady.
Dneska sem měl v ruce startér z Toleda a je taky kratkej. O kousek delší než ten z ofce ale furt nedosáhne.
Kuwaaaaaa :evil:
Prostě tuto je nesehnatelný snad....
Obrázek
T3 Lucinka
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Ahoj Plantážníci!
Tak se podělím o poslední zážitek se starterem. Občas se stane, že z ničeho nic se po otočení klíčku neozve povědomý zvuk startujícího se motoru. Myšlenku na to, že máte tak tichej motor, že není slyšet hned v začátku zavrhneme jako kacířskou.
V zásadě se může jednat i o dost absurdní poruchy.... asi už víte, kam tím mířím. Pakliže nastane taková situace, není nutno hned propadat panice. Spíš si vemte do ruky ocelovej kartáč a všechny možný kontaktní plochy zbavte nečistot a rzi. Minus je na starter vedeno skrz přírubu na převodovce, vůbec nejlepší si je tam to (-) přivézt separátním kabelem přímo od baterky pod jeden ze šroubů. Další je pak kontakt plus (+) přímo od baterky silným kabelem. A v neposlední řadě nezapomenout na propojrní uzemnění kotvy (krátkej silnej kabel). Ten naposledy potrápil mě na cestě z Francie...až jsem se dnes zastyděl když jsem to měl za 5minut zkrámovaný a starter už zas točí jak divej..

Startování zdar, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Modra" VW Transporter T4 Long
-----------------------------------------
ig: cg_performace_cz
martin_100

Taky umí potěšit konektor ovládacího kabliku na cívce. Ten mi u origo startéru tak jednou až dvakrát do roka zoxidoval a bylo. Nouzově stačilo konektorem zakvedlat a zas to startovalo. Ale prostě na začátku sezóny to chtělo odrbat smirkem a prolejt mastnotu.

Teď u TDI startéru asi problém nebude. Konektor je zapouzdřenej a ještě do něj nacpal vazelínu tak snad...
T3 Lucinka
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Ahoj takhle ve spolek!
Tak jsem si udělal menší konstrukční cvičení a konečně spáchal několikrát omílaný téma: "Samostatný minus kabel ke startéru." Vzal jsem víceméně věci, co se mi váleli kolem ponku a za chvíli to bylo spíchnuto.
Vše začalo tím, že se ke mně dostal dostatečně silnej a dlouhej kabel s očkem na konci a objímkou na baterku na druhém konci. Jedno šlo na baterku, druhé na šroub k ukostření vedle palivového filtru a uprostřed jsem ho přes takovej vlastní vehement chytil pod šroub starteru. A proč to ukostření na zvláštním místě? Minus do kastle se přivádí přes motor - převodovku a měděný pásek u silentbloku převodovky. To zapříčiňuje mimo mnoha přechodů to, že průchodem el. proudu je hliníková skříň převodovky náchylnější k oxidaci. A tak jsem využil delšího kabelu a místo zkracování, jsem ho rovnou lípnul i na kastli.
Však fotky napoví víc...

Vehement pod šroub startéru...
Vehement pod šroub startéru...
Minus_01.jpg (112 KiB) Zobrazeno 5494 x
Takhle již s kabelem na místě...
Takhle již s kabelem na místě...
Minus_02.jpg (137.85 KiB) Zobrazeno 5494 x
A o kousek vedle šroub s ukostřením...
A o kousek vedle šroub s ukostřením...
Minus_03.jpg (156.71 KiB) Zobrazeno 5494 x

A to je pro dnešek konec, když to dobře pospojujete, zazvoní i zvonec.
Ať to vrčí, Merlin.
"Babi" YAMAHA XJR 1200
martin_100

Jo jo přidaná kostra. To je základ.
Mam přichystanej kostřicí kabel kterej dam taky ke starteru. Loni jsem vyměnil - kabel od baterky za kabel z golfa. Ten má cestou ještě jedno oko k připojení ke kastli tudíž od baterky kostřim na dvoumístech.
T3 Lucinka
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Je to tak, chystal jsem to už dlouho, ale pořád bylo něco jiného na pořadu dne. Původní kostření motoru jsem ponechal a přes starter přidal kostru na kastli, abych mohl sundat ten měděnej pásek z převodovky.

Pic, Merlin.
"Babi" YAMAHA XJR 1200
DOKA

Příspěvek od DOKA »

Teda chlapci :!: vy jste kostřiči :roll: :D
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Ahoj Doko!
Jojo, to víš, byla velká přestávka... No, spíš jsem už podruhý lezl do motoru jen abych si ocelákem očistil dosedací plochu starteru a mohl odjet, tak jsem si řekl, že tu přidanou kostru taky zkusím, když o tom všichni tak básní... Hlavně že z toho nemáme kostlivce...

Měj se a ať to vrčí, Merlin.
"Babi" YAMAHA XJR 1200
Odpovědět