Zelený
Zelený
Ahoj, žádný velký spisovatel nejsem. Jsem moc rád, že jsem objevil fungující fórum ohledně T3. Auto mám v držení zhruba čtyři roky. Koupil jsem ho od jednoho fajn chlapíka
od Karlových Varů a on ho myslím dovezl z Německa. Dokonce mi i zařídil veteránskou testaci s klasickou SPZ. V autě houževnatě bije ocelové srdce 1,6 TD. Je to klasické 14" syncro. Naštěstí, zatím všechno, vrčí, řadí svítí a drnčí. Pár zápletek samozřejmě bylo, ale zatím nic vážnějšího. Spací vestavba sice jen Reimo a tak nějak zřejmě po domácku zbastlená, ale vše již v techničáku z Německa zapsané, takže pohoda. Vnitřní vestavbu jsem použil jako mustr a podle ní udělal novou, z kvalitnější překližky. Nejsem asi ten správný veteránský fanda a nějak moc tady ty detaily zatím neřeším. Jde mi hlavně o funkčnost a hlavně když někam vyjedeme, aby jsme se i vrátili a to se zatím daří. Jediné, co mě teď trochu víc trápí, je olej v sání. Zřejmě propouští turbo a nevím si s tím rady. Odvětrání klikové skříně mi přijde v pohodě. Vrtulka v turbu bez vůle. Vratná hadička od turba do vany průchozí. Tak nevím.
od Karlových Varů a on ho myslím dovezl z Německa. Dokonce mi i zařídil veteránskou testaci s klasickou SPZ. V autě houževnatě bije ocelové srdce 1,6 TD. Je to klasické 14" syncro. Naštěstí, zatím všechno, vrčí, řadí svítí a drnčí. Pár zápletek samozřejmě bylo, ale zatím nic vážnějšího. Spací vestavba sice jen Reimo a tak nějak zřejmě po domácku zbastlená, ale vše již v techničáku z Německa zapsané, takže pohoda. Vnitřní vestavbu jsem použil jako mustr a podle ní udělal novou, z kvalitnější překližky. Nejsem asi ten správný veteránský fanda a nějak moc tady ty detaily zatím neřeším. Jde mi hlavně o funkčnost a hlavně když někam vyjedeme, aby jsme se i vrátili a to se zatím daří. Jediné, co mě teď trochu víc trápí, je olej v sání. Zřejmě propouští turbo a nevím si s tím rady. Odvětrání klikové skříně mi přijde v pohodě. Vrtulka v turbu bez vůle. Vratná hadička od turba do vany průchozí. Tak nevím.
- Přílohy
-
- IMG-20250708-WA0001.jpg (134.02 KiB) Zobrazeno 352 x
Naposledy upravil(a) Aulis dne pát 29. srp 2025 16:10:12, celkem upraveno 2 x.
- martin_100
Re: Zelený
Tahle z dálky vypada sympaticky. Jestli chces klidně se rozepiš. Rádi si o něm prečteme víc
Jistě se napinavými přiběhy jen hemžíš
Jistě se napinavými přiběhy jen hemžíš

T3 Lucinka
Pár fotek z našich výprav.
- Přílohy
-
- IMG-20250829-WA0004.jpg (305.95 KiB) Zobrazeno 355 x
-
- IMG-20250829-WA0002.jpg (212.62 KiB) Zobrazeno 355 x
Ještě.
- Přílohy
-
- IMG-20250829-WA0005.jpg (215.82 KiB) Zobrazeno 354 x
-
- IMG-20250829-WA0010.jpg (415.59 KiB) Zobrazeno 354 x
-
- IMG-20250829-WA0003.jpg (316.98 KiB) Zobrazeno 354 x
A ještě.
- Přílohy
-
- IMG-20250829-WA0012.jpg (216.94 KiB) Zobrazeno 354 x
-
- IMG-20250829-WA0013.jpg (444.63 KiB) Zobrazeno 354 x
-
- IMG-20250829-WA0009.jpg (217.37 KiB) Zobrazeno 354 x
- martin_100
Vypadá parádně. Koukam jedna špéra a ty plecháče kola jsou co? Převařáky nebo ty origo sirší 14" s balonama 205 R14 ?
T3 Lucinka
Nevím, byly na autě už když jsem ho koupil.
- Přílohy
-
- 20250830_194401.jpg (204.87 KiB) Zobrazeno 333 x
Ahoooj ještě jednou!
Super auto, sympoši za volantem... a tak to má být. Rovnou k Martinovýmu dotazu, myslím, že to trochu klame, vypadá to seriově, ale ty co o nich Martin píše jsem kdysi viděl. Na pohled vypadají jako převařený disky, ale je to standard 14¨, ale jiné ET. Každopádně auto moc hezký a tak budeme rádi, když se to tu bude takhle plnit...
Tak...ať to vrčí, Merlin.
PS: Olej v sání.. je to starý dobrý.. a tak to trochu chrlí olej kolem.. Jak je v jedné VW poučce, z volkswagenu nekape olej, volkswagen si pouze značkuje teritorium.. A teď vážně. Důležitá je spotřeba oleje.. pokud to je cca 0,3 - 0,5 l 1000 km, tak je to pohoda. Norma udává dokonce až 1,5l na 1000km. Ale to už jsem zažil a všichni mi říkali, že mám dost voňavý auto, když za mnou jedou... citlivky. Nicméně, motor i když krásně běžel, pomalu se loučil. Nicméně, jde o to množství, olej v sání takovýhohle monopostu vždycky bude. Jde spíš o vedlejší příznaky.. spotřeba oleje a starty za studena.. jako za mrazu... Ale stále se pohybujeme ve sféře řešitelnosti! T3 Rulezz
Super auto, sympoši za volantem... a tak to má být. Rovnou k Martinovýmu dotazu, myslím, že to trochu klame, vypadá to seriově, ale ty co o nich Martin píše jsem kdysi viděl. Na pohled vypadají jako převařený disky, ale je to standard 14¨, ale jiné ET. Každopádně auto moc hezký a tak budeme rádi, když se to tu bude takhle plnit...
Tak...ať to vrčí, Merlin.
PS: Olej v sání.. je to starý dobrý.. a tak to trochu chrlí olej kolem.. Jak je v jedné VW poučce, z volkswagenu nekape olej, volkswagen si pouze značkuje teritorium.. A teď vážně. Důležitá je spotřeba oleje.. pokud to je cca 0,3 - 0,5 l 1000 km, tak je to pohoda. Norma udává dokonce až 1,5l na 1000km. Ale to už jsem zažil a všichni mi říkali, že mám dost voňavý auto, když za mnou jedou... citlivky. Nicméně, motor i když krásně běžel, pomalu se loučil. Nicméně, jde o to množství, olej v sání takovýhohle monopostu vždycky bude. Jde spíš o vedlejší příznaky.. spotřeba oleje a starty za studena.. jako za mrazu... Ale stále se pohybujeme ve sféře řešitelnosti! T3 Rulezz
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
ig: cg_performace_cz
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
ig: cg_performace_cz
Ahoj. Jedna malá událost, která ale dost potěší
- Přílohy
-
- 20250916_105821.jpg (92.1 KiB) Zobrazeno 233 x
- martin_100
Ano ty nervy a pak úleva. Jenže dva roky utečou jako voda a buzerace je tu zas.
T3 Lucinka