Vytažení motoru svépomocí :)

Odpovědět
melront

Vytažení motoru svépomocí :)

Příspěvek od melront »

Zdravím,
řekl jsem si, že když už jde převodovka na repas, že bych mohl udělat něco i s 1.6D, který jsem s VWolfem dostal.
Nový (starý) motor už čeká vedle auta a přišlo na lámání chleba - vytáhnutí motoru z auta. Existují takové stojany na vytažení. Žádný takový pod postelí nemám.
Takže mám pár dotazů :)
1. Vytahoval někdo motor nějak jinak (rukama, na laně, helikoptérou) ? Jestli ano jak prosím ?
2. Nemá náhodou v Brně a okolí zmiňovaný 'zvedák' na motor (za úplatu, slivovici, bezový sirup, ....)

Díky a přeju pěkný den :)
Bedřich

Re: Vytažení motoru svépomocí :)

Příspěvek od Bedřich »

Ahoj, já jsem motor vyndával spodem. Dal jsem pod něj hever, vytáhl z převodovky a spustil na zem. Pak jsem nadzvednul auto a vyjel s motorem ven.
T3 syncro 1,9 mTDi
kubajs

Příspěvek od kubajs »

Ahoj,
já jsem měl pučenou žirafu (hevero jeřáb) a taky šel dolů pod auto a pak šoupat po prknech ven (ty prkna tam byly než šel dolu). Určitě se to múže v pohodě nahradit nějakou kladkou nebo malým hupcukem a trubkou nad motorovým prostorem. Ale tohle bylo dost pohodlné.
Je dobrý mít pak to auto vzadu dost vysoko nad zemí, aby ti ten motor pak šel v pohodě vytáhnout a novej našoupnout.
Brno je velký a určitě se tam najde někdo, kdo už to někdy dělal.
Jo a pak to chce taky nemít den blbec a trochu toho štěstí. Poprvé mi to trvalo den i s nastrojením a nákupem těsnění a filtrů. Podruhé jsem u tohot strávil 3 dny... prostě když si ten motor chce ještě něco užít tak se drží auta zuby nehty.
Slávek

Příspěvek od Slávek »

Čau, v Brně kámoš má akorát velkou žirafu a dělali jsme motor vrchem bez problému. Můžeme se zeptat na půjčení, nevidím v tom problém
melront

Příspěvek od melront »

Slávek píše:Čau, v Brně kámoš má akorát velkou žirafu a dělali jsme motor vrchem bez problému. Můžeme se zeptat na půjčení, nevidím v tom problém
Skvělé :)
pepan

Příspěvek od pepan »

Ahoj. Já když jsem (ne jednou) vycukával motor, tak nejlepší bylo použít tesařské kozy co přesně pásli do busa. Přes ně lešeninovku a pak už jen stačilo uvázat ho na kočku. Auťák jsem dal na nájezdy a bez problémů jsem ho dostal ven sám.
mr.vw

Příspěvek od mr.vw »

Ahoj způsobu je dost a dost ale pokud je to doma na koleni tak zvednout buse vyheverovat dát pod zadní kola rezervy a potom stačí kolečkový hever ,myslím že nejjednoduší demontáž a montáž je vytáhnout motor s převodovkou :D at se dílo daří
martins

Příspěvek od martins »

Ahoj,mě se osvědčily závitové tyče cca 50cm m12 s navařenou pásovinou a dírou v ní. Našroubuju ji je k držáku na hlavě, přizvednu a spouštím pomocí provrtané coulové trubky opřené v autě o dřevěné hranoly. Pokud vyndavám jen převodovku, tak tuhle tyč připevním do oka na převodovce a v karoserii mám vyvrtanou díru a mohu ji tak lehce vyndat a zase vtáhnout do auta.
melront

Příspěvek od melront »

Tak poslušně hlásím, že ven to šlo nadzvednutím :) 1.6D je venku ...
Dovnitř se nám ale 1.9D ručně nepovedl dát ... ale je možné od chovatele vypůjčit žirafu ... až nastane ten pravý čas :)
Odpovědět