pískání ve 2.1

Odpovědět
františek

pískání ve 2.1

Příspěvek od františek »

hvězdné datum dvašestnulasedmtečkadvanulajednapět
Nazdar hoši,
v mém motoru výše popsané specifikace mi začalo pískat, a to tak že při volnoběhu a při brzdění motorem, pokud je motor v záběru (a spojka též) tak nepíská (skoro určitě), vypadalo to na alternátor, ale při odpojení řemenu píská stále, šacuju to na to, že olejový čerpadlo to na volnoběh nemůže někudma protlačit, a při záběru jo? trochu divný, páč to by tomu protlačení měly stačit aji jen zvýšený otáčky bez zařazeného kvaltu. Každopádně to asi někde nemaže.
Generálka motoru je pěkná věc, ale to si na koleně neudělám a ani o nikom nevím, kdo by tenhle atyp dělal-a nějak řešit se to musí, anžto tyto motory jsou nedostatkovým zbožím a bla bla bla.

Dodatek:jezdím na LPG a na oleji mám najety tři tisíce.

za radu i odeslání na patřičná místa předem díky
Merlin

Re: pískání ve 2.1

Příspěvek od Merlin »

Zdar Frantisku!
A co vodni pumpa...? Nemuze to jit od ni..

Pozdravy do Brna, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com
františek

Příspěvek od františek »

čau sokole, nemůže
odejmutím klínového řemene jsem odpojil všechny periferie (agregáty) od bloku motoru
píská motor
a není to pěkné
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Okay, ja si nepamatoval jak tam jsou klinaky, jestli pouze jeden, nebo ke kazdymu kousku jeden.. A ted mne takhle napadlo, co suchej rozdelovac...? Palivova pumpa je tam asi elektricka, ze...nebo mechanicka a jde vsechen benzin vratkou do nadrze, kdyz jedes na LPG..? Tak nejak zkousim vymyslet, co by to mohlo jeste delat z prislusenstvi..

Zatial a drzim palce, Merlin
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
mil52

Příspěvek od mil52 »

Ahoj
Chtělo by to slyšet -takhle to je široký pojem-může pískat kvůli netěsnosti někde v sání(naprasklá hadička na podtlaku nebo netěsnost)určitě se to dá najít.Pokud nežere olej ,nebouchá a má dobrou kompresi tak generálka je nesmysl.
Odkud si??
františek

Příspěvek od františek »

Čau hoši,
ad merlin: no příteli rozdělovač to nebude-to pískání (typickej zvuk něčeho nemazanýho) je slyšet z opačné strany motoru než je rozdělovač, jde to jako z pravé strany, a co dělá ta palivová pumpa když jedu na lpg teda nevím, ale vyšetřím
ad mil52: žádnou takovouhle mnou objevitelnou netěsnost jsem nenašel, jsem z brna, ale vůz je pojízdný takže aji dojedu na poslech, pokud by jsi měl čas, zájem nebo cokoli (a nejsi-li ze zPlzně)

díky
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Ahoj Frantisku,
Mil je zrovna tam od nas...(zdravim a pozdravuji do Noveho Mesta n. Metuji). Zkusim dosehnat kontakt na Lumira, uz jsme se nekdy o nem bavili, je nekde jak je Kurim potazmo Tisnov..
Jeste takovej dotaz...co dela kontrolka mazani...?

Zatial, Merlin.
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
mil52

Příspěvek od mil52 »

Ahoj Františku
Jak psal Merlin jsem od Nového Města nad Metují ,pokud vydržíš pojedu do Dubňan 15.8.2015 což by jsi měl trošku blíž.Jinak zdravím Merlina -kdypak se staví-určitě jezdíš okolo a ani o tom nevíš :D
františek

Příspěvek od františek »

Nazdar přátelé,
díky za nabídku Mille, byl jsem pryč a ty jsi už taky,
no nic, vrátil jsem se a vyšetřuju, a už to mám, prvně jsem tedy nahradil upadlý držák výfuku a rázem to píská o mnoho míň (říkám si aha, opravdu se tam něco nemazalo)asi výfuk o kastli haha)
ale píská furt
tak vyšetřuju dál, a když sundám filtrbox z karbecu tak to nepíská vůbec,to se picnu
nonic, vypadá to že mám uvolněný karbec a někudma to tam přisává,jak se ten motor třepe a vibruje, to jsem vyšetřil v pátek skoro potmě než jsme vyjížděli na výlet za cimbálkou,
dnes jdu pokračovat
Fajglin

Příspěvek od Fajglin »

stalo se mi něco podobného, mám DF motor a gumová podložka pod karbecem byla prasklá. Jenže to bylo vidět pouze při užití velké síly :D
Odpovědět