Problém radenie

Odpovědět
Barix

Problém radenie

Příspěvek od Barix »

Ahojte
Na buse 5q mám problém s radením 1 a R. Niekedy ide zaradiť bez problémov najmä v jemnom pohybe, inokedy vôbec a to aj pri stojacom auto s vypnutým motorom.
Tiež pozorujem taký spiatočkový (elektrický) zvuk pri rozbehu na jednotke.
Kde bude problém, spojka, alebo prevodovka?
Ďakujem za každý názor.
Merlin

Re: Problém radenie

Příspěvek od Merlin »

Ahoj Barix!
Tak zvuk na jednicce bych nevidel jako zlou vec... prisuzuju to zprevodovani do velmi velmi pomala, take mi to tak "vrci." Nu a problem se zarazenim jednicky a zpatecky...to bude chtit rozhodit "kulisu" a vse pekne ocistit, namazat a popr. vymenit opotrebovane dily, preci jen uz to nebude nejmladsi, ze. Sundej kouly z paky, je tam na zavit, a pak zespodu, sundas rezervu a uvidis takovej domek, drzi na 4 sroubech a dalsi 4 drzi pomocny plech po stranach, odpoj tahlo k prevodovce a cely to spodem vytahnes k ponkovy rozborce sborce...

Tak at to brzy zas radi jak ma, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com
mil52

Příspěvek od mil52 »

Ahoj Barix
Koukni ještě na pouzdra co vedou řadící táhlo u převodovky a na přepážce u nádrže. Pokud mají vůli tak to nepřesně řadí.Většinou jsou vychozené pouzdra a rezaté táhlo-chce to očistit ,dát nové pouzdra a namazat.Na zadním táhle je takový křížek a tak koukni jestli nemá taky vůli.
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Pravda pravdouci, koukni i na vlastni paku, co tam ty kvalty dava primo na prevodovce, stalo se mi, ze byla povolena, tisicihran na kterym je nasazena vymletej a taky to radilo hur. A pri ty prilezitosti vsechno promazat at je od toho chvili pokoj...
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com
Odpovědět