Těsnění - co, jak, kde a čím...?

Odpovědět
Merlin

Těsnění - co, jak, kde a čím...?

Příspěvek od Merlin »

Ahoj Všem!
Tak jsem se tak v rámci zimní údržby dostal k výměně oleje i těsnění pod domkem olejovýho filtru a napadlo mě, založit tu takový hrubý přetěsňovací téma. Spíš bych to viděl na individuální rady, kde třeba používáte nestandardní těsnění, těsnící pasty, tmely apod. Těsnění hlav a podobnou rutinu bych sem taky netahal, to kdyžtak v samostatných tématech...

A vykopávám těsněním domku olejovýho filtru.
Trochu nám to tam rosilo a tak došlo na radu od Doky (Petra). Ten mi onehdá v Mostě poradil nahradit stávající papírový těsnění plechovým... Bývá spíše na objednávku, ale i tak se dá sehnat. Jen pro pořádek uvádím motorizaci 1,9 TD AAZ, ale je to vesměs na všech ropácích s olejovým filtrem šroubovaným zespodu.
Postup prací je v zásadě stejnej jako výměna olejovýho filtru, jen šroubujete dál. Sundáte filtr, povolíte zajišťovací matici olejovýho chladiče. Ten stáhnete z trubky se závitem a necháte viset na hadicích. Pak tři imbusy, co drží vlastní domek a je hotovo. Vyměnit těsnění a v opačném pořadí skládáme. Doporučil bych rovnou vyměnit i "O" kroužek pod olejovým chadičem a přes kontramatku dotáhnout i onu trubku se závitem..

Po stáhnutí olejovýho filtru..
Po stáhnutí olejovýho filtru..
P1010028.JPG (209.13 KiB) Zobrazeno 2145 x
Detail domku a těsnění
Detail domku a těsnění
P1010035.JPG (222.26 KiB) Zobrazeno 2145 x

A příště něco dalšího až z toho zas něco někde začne kapat..

Ať to vrčí, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Modra" VW Transporter T4 Long
-----------------------------------------
ig: cg_performace_cz
Odpovědět