Inu dali jsme dohromady lokality v Čechách, které jsme měli v seznamu cestovatelských cílů a dalo to dohromady trasu na cca 750 km, celkově však najeto nějakých 850 km.
Navštívili jsme tradičně Sázavu a odtud do Mělníka na soutok Labe s Vltavou, Kokořínsko - hrad Kokořín + pokličky + Harasov + skalní reliéfy Václava Levého, dál na skalní hrad Sloup v Čechách + sloupské skalní město, zpátky na Karlštejn, Sázava a domů. Bylo toho za tejden hromada zážitků a musím říct, že v Čechách máme krásně a všude relativně blízko.
Kára prvních 500 km bez problému, jízda s novou převodovkou a nápravou byla zážitek, pak začal mírně kopat brzdovej pedál. Zkusil jsem ošahat brzdy, hřály se zadní bubny a zanedlouho se ozvaly vibrace a hluk - zadní ložiska v nábojích. Paráda, to byla snad jediná věc na kterou jsem letos nehrábnul, takže co se asi tak musí vysrat, že?
V ten okamžik člověk začne závidět takovýmu Merlinovi, kterej na jaře jen nainstaluje stan do westy střechy, sedne za volant a jede si tady do Lemans, tu zas do Dolomit a to bez závady. No nevím nevím, co dělám špatně, když já bez závady neobjedu ani Prahu

No nic, naordinoval jsem si dělat přestávky po cca 90km a dojel až domů i když na posledních 40 km s takovým hlukem, že jsem měl pocit, že mně za prdelí letí helikoptéra. V neděli jsem náboje rozebral a příčina jasná - ložiska Roulex. Největší hnůj co je na trhu. Tyto ložiska jsem instaloval já jako nevědomý zelenáč někdy v roce 2013 a nyní jsou po cca 50 tkm v pérdeli.
Moudro na závěr: Pokud držíte v ruce ložiska od firmy Roulex Danmark, zahoďte je s rozběhem do pole co možná nejdál dokážete. Je to to nejlepší, čeho se s těmito ložisky dá dosáhnout.
Trasa

Sázava - "kemp Pod vrbou"

kemp Kokořín

hrad Kokořín

Samuelova Jeskyně

Sloup v Čechách

kemp Sloup v Čechách

koupaliště v kempu Sloup v Čechách

Karlštejn

kemp Karlštejn