T3 Karmann Gipsy.

Kuba_Tommi

T3 Karmann Gipsy.

Příspěvek od Kuba_Tommi »

Ahoj všem.

Jak začít? :) když jsem tak nějak dokončil T2, tak jsem říkal, že už nikdy žádný auto dělat nebudu… no uteklo pár let a najednou je u nás rozebraný T3 karmann gipsy… :lol:

Vše začalo v Žacléři na srazu u Merlina.
Ráno se vzbudíte a u aut vedle vás se baví chlapy jestli by o to někdo neměl zájem. Když jsme se přidali do řeči tak jsme tomu ani moc nevěnovali pozornost, má odpověď byla že už auto máme a nic dalšího neplánujeme.

No za pár dní si říkám ,,jak to gipsy vlastně vypadá? Joo tyjo to je tohle” no a už jsem sháněl kontakt. :)

Za tři měsíce to klaplo a byl jsem se tam podívat.

Upřímně moje představy byly asi moc idylické, ale nerad z věcí couvám, takže když už jsme se rozhodli že to chceme, tak to prostě zvládneme.

Původní majitel (od krerého to koupil můj původní majitel :lol: ) si auto předělal podle sebe, a to hodně, takže místo stropu byl PUR panel, skříně polepené kobercem, komplet vyměněné bočí panely za “modernější” plasty kolem auta z nějakého jiného obytňáku. Zadek celý… k tomu všemu do auta kdoví jak dlouho teklo střechou, takže půlka skříní a výdřevy u nástavby byla na šrot…

To už se dostáváme skoro ke stavu kdy jsem to koupil.

Kluci auto přivezli, celou nástavbu rozebrali (to co se nerozpadlo samo) a začali dávat do kupy věci co budou potřeba. Vyvařili podběhy, rám pod nástavbou, pár dalších drobností a pustili se pomalu do některých částí dřevěné konstrukce, mezitím sehnali nové plechy na boky, a nechali udělat části nábytku co byl úplně shnilý.

A teď už přichází má návštěva :)

A to je pro dnešek vše. Příště doplním o fotky s popisky.

Díky a mějte se fajn. Kuba

Btw kdo chce zajímavý auto tak přijeďte do Žacléře :D :D
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Merlin

Re: T3 Karmann Gipsy.

Příspěvek od Merlin »

No vidíš Kubo a máš to... Tvůj první příspěvek, gratulace!

Nu a já už se moc těším, jak se to tu začne plnit truhlařinou...

Ať to brzo vrčí, Merlin
PS: My, kdo víme, víme, že vrčí, se ví...
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

Ahoj Kubo,
jak začít? Jakkoliv! Hlavně co nejvíc fotek. Ty se čtou nejlíp a zároveň nejlépe vystihují to občasné zoufalství, kterým si každý dobrodruh s těmito stroji musí sem tam projít.
Podle prvotního popisu to vypadá, že nudit se s tebou nebudeme. Tak šup, šup, ty fotky, už jsme nedočkaví ;) .
Kuba_Tommi

No tak dobře, když fotky, tak fotky :)

Jestli to nějak zvládnu nahrát :D asi je možné, že nedokážu nahrát najednou víc než jednu fotku že?

No nějak to zkusím :lol:

Jinak rád se o truhlařinu podělím, ale prosím o shovívavost, protože mám v plánu co půjde dělat sám a vím, že to nebude úplně dokonalé.

3935ff87-9bba-485d-980b-50841bba6d32.jpeg
3935ff87-9bba-485d-980b-50841bba6d32.jpeg (377.48 KiB) Zobrazeno 111 x
Tady jsme někde v roce 2020, fotky co se ke mě dostali při koupi auta. Povšimněte si té spousty elekteonických dodělávek. O čemž si pak uděláme celou jednu kapitolu, možná to není tak moc poznat, ale je tam toho na mé gusto nějak moc :)
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

Na těchto fotkách je krásně vidět modernizace exteriéru. :?

67a82d8c-4d79-45b8-8b3d-164a2f6457da.jpeg
67a82d8c-4d79-45b8-8b3d-164a2f6457da.jpeg (420.39 KiB) Zobrazeno 111 x
0232c04d-a61c-4a2c-bb5f-92d13c187102.jpeg
0232c04d-a61c-4a2c-bb5f-92d13c187102.jpeg (327.6 KiB) Zobrazeno 111 x
Kuba_Tommi

A bohužel tímhle pro dnešek končím, protože žádná další fotka nemá pod 512kb a já nevím jak to zmenšit v telefonu. Takže zítra budu studovat a večer to snad doplním.
Kuba_Tommi

Tak mi to nedalo spát a už vím jak na to. Takže teď doplním posledních pár fotek.
2f29bcec-8d17-4569-8ae1-05de80315e4b-compressed.jpeg
2f29bcec-8d17-4569-8ae1-05de80315e4b-compressed.jpeg (444.33 KiB) Zobrazeno 108 x
Kuba_Tommi

Na předešlé fotce je vidět asi největší úprava, a to že tam kde má být zkosení (od nosiče kol směrem k zadní nápravě) je bouda dodělaná rovně dolu a na tom je přidělaný ten “moderní” zadek. V tomhle místě má Karmann celkem specifický nárazník se světly. No a to se obávám bude největší problém k sehnání, ale uvidíme, třeba budu mít štěstí a někde se to objeví, snažím se sledovat všechny možné stránky. No markýza se ke mě už taky nedostala a pak ještě pár drobností jako jsou ty origo boční oplastování, nebo okénko ve dveřích nástavby. 8-)

Večer pokračování :arrow:
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

No vida ho "cigána". Tohle bude fuška, na tom někdo slušně úřadoval :( .
Kuba_Tommi

puchyyla píše: stř 11. čer 2025 8:17:02 No vida ho "cigána". Tohle bude fuška, na tom někdo slušně úřadoval :( .
To teda, naštěstí na internetu se dá najít celkem dost fotek exteriéru a dokonce jsem našel i nějaké anglické stránky kde to všechno celkem řeší a jsou to i nějaké fotky z přestaveb. Ale oproti T2 je teda těch materiálů k čerpání informací (plánků, literatury a třeba výkresů nábytku) zanedbatelně…
Ale stejně mám v planu že se nebudu držet 100% originálu, a určtě pár drobností a technologií udělám podle tak, aby nám to momentálně vyhovovalo k cestování.
Tzn. Venek auta bych rád dodržel shodný s původním vzhledem. Interiér bude dispozicí shodný, ale asi si trochu upravíme odstín nábytku a trochu oživíme spotřebiče a koupelnu ;)
Odpovědět