Půčovic Žolík
Re: Půčovic Žolík
Tak pane Merlin, spokojenost?

Ahoj Půčo!
Hezky pěkně, takhle jsem si to představil u té poslední fotky...
Palec nahoru, Merlin.
Hezky pěkně, takhle jsem si to představil u té poslední fotky...
Palec nahoru, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
http://www.coffee-garage.blogspot.com
Tak se tak o víkendu v tom krámu hrabu a najednou koukám, že nedobíjím. To jsem zvědavej, co tomu zas bude. A to jsem si říkal Merline, že bychom mohli vyrazit na ten váš Žaclfest.
No že tam pojedu s půlturbem a s vikýřema, kterejma lehce zatéká jsem bral v podstatě jako jasnej fakt. Že nestihnu přezout papuče a pojedu na těch 20 let zteřelejch jsem bral jako pravděpodobné riziko. To stejné s bufíkem/nádrží a lednicí. Ale bez dobíjení to do Krkonoš a zpět nedám. Plány začínají být v ohrožení.
No že tam pojedu s půlturbem a s vikýřema, kterejma lehce zatéká jsem bral v podstatě jako jasnej fakt. Že nestihnu přezout papuče a pojedu na těch 20 let zteřelejch jsem bral jako pravděpodobné riziko. To stejné s bufíkem/nádrží a lednicí. Ale bez dobíjení to do Krkonoš a zpět nedám. Plány začínají být v ohrožení.

- martin_100
Prvně vyndej z altíku blok regleru s uhlíkama. Asi budou ubroušený. V mototechně kup novej kus zastrč utahni a jedeš.

T3 Lucinka
Dík za tip, ale trochu se obávám, že to tak jednoduché nebude. Uhlíky jsem kontroloval relativně nedávno a měly slušnou rezervu, dost pochybuji, že by se za těch pár stovek km ometly. Resp. pokud se ometly, tak budou sicher hin kroužky. Zároveň mi v lehkém předstihu odešel i signál svorky "W".
Jelikož se při zapnutí klíčku nerožne kontrolka, tipuji že v regler nebude úplně v kondici. To sice vysvětluje mrtvou kontrolku a absenci vlastního nabíjení, ale nevysvětluje to odumření svorky "W".
Buď je to haluz dvou nezávislých poruch najednou, nebo se nejprve něco pojebalo na usměrňovači a dorazilo to i regler. A nebo to bude celé ještě o mnoho jednodušší. Jak jsem tak postupně povyměňoval konce všech vodičů v motorovým prostoru, tak na ty okolo altíku jsem se vyfláknul, protože se mi zdály ještě životaschopný. Tak třeba už tak životaschopný nejsou.
Že by se to nespravilo se neobávám, spíš že to nestihnu. Auto mám trochu z ruky, v kufru čurbes a přehozený plachtou. Už jen se do toho podívat není akce na pár minut. Nakonec co je u těchhle krámů akce na pár minut. Jak na něco člověk hrábne, tak se mu to rozsype pod rukama nebo se zděsí a radši to rychle vrátí zpět a dělá, jako by tam vůbec nebyl.

Jelikož se při zapnutí klíčku nerožne kontrolka, tipuji že v regler nebude úplně v kondici. To sice vysvětluje mrtvou kontrolku a absenci vlastního nabíjení, ale nevysvětluje to odumření svorky "W".
Buď je to haluz dvou nezávislých poruch najednou, nebo se nejprve něco pojebalo na usměrňovači a dorazilo to i regler. A nebo to bude celé ještě o mnoho jednodušší. Jak jsem tak postupně povyměňoval konce všech vodičů v motorovým prostoru, tak na ty okolo altíku jsem se vyfláknul, protože se mi zdály ještě životaschopný. Tak třeba už tak životaschopný nejsou.

Že by se to nespravilo se neobávám, spíš že to nestihnu. Auto mám trochu z ruky, v kufru čurbes a přehozený plachtou. Už jen se do toho podívat není akce na pár minut. Nakonec co je u těchhle krámů akce na pár minut. Jak na něco člověk hrábne, tak se mu to rozsype pod rukama nebo se zděsí a radši to rychle vrátí zpět a dělá, jako by tam vůbec nebyl.

Tím bych taky začal... Případně novej altík je přehozenej na parkálu za 20 minut i s vypitím Bránika v lahvi po provedené prácimartin_100 píše: úte 18. dub 2023 8:52:08 Prvně vyndej z altíku blok regleru s uhlíkama. Asi budou ubroušený.

- martin_100
Na statym fóru za dob Lukyho a Pita se užívalo u oprav busů slovní spojení "Je to na dvě hoďky i s kafem".puchyyla píše: úte 18. dub 2023 10:11:26 Nakonec co je u těchhle krámů akce na pár minut. Jak na něco člověk hrábne, tak se mu to rozsype pod rukama
Po vyslovení tutoho zaklínadla bylo jistý, že se na tom vejmrdu zasekneš na celej den a možná to ani nedoděláš

T3 Lucinka
Tak to je fakt trefný
. Úplně to vidim, jak jdeš něco na ty 2 hoďky udělat a morduješ se tam celej víkend.
Já dnes konečně dorazil na hotovo toho bufíka a vyšetřil, kde udělali soudruzi z NSR chybu s kastlíkem plynové nádrže. Je to ten plastovej dekl koupenej z Werk34. Jednak je proti původnímu těžce lagricovej a k tomu má minimálně o půl centimetru šejdrem namontovaný panty. Fakt nedoporučuju, je to šit za zbytečně moc marek
.
Jinak nerez základna od Günzl Classic je věrnou kopií, tu tedy naopak mohu vřele doporučit.

Já dnes konečně dorazil na hotovo toho bufíka a vyšetřil, kde udělali soudruzi z NSR chybu s kastlíkem plynové nádrže. Je to ten plastovej dekl koupenej z Werk34. Jednak je proti původnímu těžce lagricovej a k tomu má minimálně o půl centimetru šejdrem namontovaný panty. Fakt nedoporučuju, je to šit za zbytečně moc marek

Jinak nerez základna od Günzl Classic je věrnou kopií, tu tedy naopak mohu vřele doporučit.
Jak jsem tak repasoval bufíka, musel jsem dát na stranu Westfalkovou nabíječku bagerií. Přitom jsem si všiml, že je jednak dost zaprášená/zasviněná a dále v ní cosi chrastilo. Taky u mě v hlavě chrastila zvědavost, co že se uvnitř skrývá a co od toho asi tak mohu v budoucnu očekávat.
Vzal jsem si nabíječku dom na rozborku a vypucování. Byla pravda dost zasviněná i uvnitř a chrastila v ní náhradní pojistka.
Před:
Vzal jsem si nabíječku dom na rozborku a vypucování. Byla pravda dost zasviněná i uvnitř a chrastila v ní náhradní pojistka.
Před:
A po vyčištění: