Vyměnil jsem už i druhý vikýř. Jelikož se hnal chcanec a dost jsem nestíhal, nafotil jsem prd. Učinil jsem však jeden poznatek. Zdá se že došly skladové zásoby vikýřů s kličkou 39mm a jdou sehnat jen s 19mm. Nevěřte řečem prodejců, že do Jokera Hochdach patří 19mm. Já naletěl. Pozitivní na tom je, že vikýře jsou až na kličku némlich stejné. Tedy novej vikýř stará dlouhá klička, auto v suchu a teď si v klidu zjebu Nácíčka, kterej kecal.
Krom vikýřů jsem vyměnil vložku zámku v klice šoupaček včetně těsnění kliky. Dal jsem nové gumové kryty konektorů zadních svítilen a vyměnil šroubky svítilen a blinkrů za nerez. Vyměnil jsem nalomený nalevací hrdlo vodní nádrže s vykuchaným zámkem včetně opravy nalévací hadice a výměny předsmrtného čerpadla v nádrži.
Co mě lehce potrápilo byla výměna čerpadla podtlaku. Už asi před rokem mi z něho upadla výstupní chlopeň. Koupil jsem náhradní víko, které nepasovalo. No nic, hodil jsem ho po psovi, chlopeň přilepil sekunďákem zpět a objednal jiný víčko, podle obrázku pasující. No nepasovalo, bo přišlo jiné než na obrázku, stejné jako to první. Toto však již vráceno. Natrefil jsem během roku někde na celou novou vývěvu za rozumnej peníz, tak jsem ji vzal. Teď když nadešel její čas, vyndal jsem starou, nasadil novou a ejhle, nešla dotáhnout, závit a šroub kaputt. No nic, při další návštěvě Žoldy jsem si donesl Helicoil, opravil si závit a napodruhé novou vývěvu úspěšně osadil.
Elektroinstalaci 220V jsem vybavil novým proudovým chráničem, bo starý měl trochu rozbitý kryt a nejspíš už ani nechránil. A protože mi v rozvodnici zbyl modul "navíc", připravil jsem to na oddělený vypínač (jistič 2A) integrované nabíječky. Jistič zatím nemám. Chci stejný jako chránič ať to trochu vypadá, a ta sviňa zrovna nikde není. Tak to mám zatím v poloprovozu, resp. v provozu s původní funkcí nevypínatelné nabíječky a dírou v rozvodnici.
Protože se mi velmi osvědčilo kvůli výměně kempovací baterky nucené rozdělání, vyčištění a namazání točny sedačky kormidelníka, provedl jsem obdobnou údržbu i na sedačce velitele vozidla. Kupodivu už se s ní dá vcelku dobře točit a i posouvat. Kdo by to byl čekal

K tomu všemu jsem si konečně dodělal dlouho rozpracovanou elektriku k mlhovce, otáčkoměru a ukazazeli plnícího tlaku.
Dál jsem vyměnil koncový krytky markýzy a přenýtoval rozlomenej kloubek na jedné nožce. Celou markýzu jsem umyl, resp. spíš vydrhnul. Prokoukla teda ukrutně.
Na plynovou nádrž jsem konečně přidělal polepenej a vyztuženej původní dekl kastlíku.
Nainstaloval jsem tříproudový trysky ostřikovačů předního okna a dal nový pravý zpětný zrcátko. To už jsem jednou nový dal, ale koupil jsem lacinej šunt a jednak drnčelo, k tomu se sklápělo nehledě na dotažení pružiny a do třetice bylo rovný, tedy mělo hrozně malej úhel záběru. Pořídil jsem sférický zrcátko značky Hagus a mohu vřele doporučit. Dokonce jsem začal zvažovat dát sférický i doleva k řidičovi. Hagus ho dělá také. Máte s tím nějdo zkušenost, co je lepší?
Fotek z něčeho pár mám, tak sem časem snad něco přidám.
Mějte se a ať to jezdí!