Po aktuálních zkušenostech mám dost rozporuplné pocity, co se týče spolehlivosti mechaniky. Repas mechanického čerpadla a mechanických vstřiků se prostě nepovedl. Na druhou stranu, všichni okolo řeší problémy s elektrikou. Achjo, co teď... Vysypané mechanické čerpadlo si s kladivem a šroubovákem taky nedáš dohromady.
Každopádně, jedna z nejcennějších věcí na T3 je právě ta maximální primitivnost. TDi je pro mne příliš složité, zvláště pokud se jedná o čerpadlo. Ať už mechanické nebo elektronické, takže nic pro mne. KY nastrojené jako TD je podle mne nejlepší kompromis mezi ziskem a cenou. Ziskem výkonu a cena je právě ta jednoduchost.
Co s motorem...možnosti výměny motoru, alternativní pohonné jednotky
Re: Co s motorem...možnosti výměny motoru, alternativní pohonné jednotky
Myslíte si, že jste chytřejší než předchozí generace? Před padesáti lety uváděla příručka k automobilu návod na seřízení ventilů. Ta současná varuje majitele vozu, aby nevypili obsah autobaterie...
Jasný... ona i mechanika dokáže potrápit, pořád to je domeček plný koleček.. Nicméně zastávám obdobný názor, že hezký na T3 je ta jednoduchost. Čerpadlo s kladivem a šroubovákem neopravíš, zvlášť, když jsi se v tom nikdy předtím nehrabal. KY turbo je verze, která se i mě líbí. V budoucnosti ale hrozí, že bych chtěl za T3 taky zapřáhnout podval a tak beru cestu 1,9 TDi byť s mechanikou jako přijatelnější..
Ať to vrčí, Merlin.
Ať to vrčí, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Modra" VW Transporter T4 Long
-----------------------------------------
ig: cg_performace_cz
"Babi" YAMAHA XJR 1200
Martine, víš jak se to říká, nemáš si pořizovat auta od "F", třeba jako francouzský. Máš jezdit jen Folcvágenem a budeš v pohodě. Počkej počkej nebo ne
?
No ne, jako já na vás s elektrikou a vy na mě s žánpjérama a Tibetem? Tady se prostě asi shodneme, že se neshodneme. A jen tak mimochodem, třeba diagnostiku na motorku si na motorce vozím s sebou. Protože jedna bába povídala..., tak mi to kdysi přišlo děsně užitečný. Za nějakých 60000 km jsem ji potřeboval přesně 0x, ale tak nějak v tom nářadíčku už je uložená, tak ji tam prostě vozím i dál.
Mě to mechanický čerpadlo dává smysl asi jen v nějakým duchu zachování originality, ovšem veškeré zbytky originality jsou již ty tam samotným TDI
.
Nakonec ať si každej do toho svýho střepu dá, co je mu libo, třeba Feldu s automatem... P.S.: Myslíte, že Venca stále poslouchá?
No ne, jako já na vás s elektrikou a vy na mě s žánpjérama a Tibetem? Tady se prostě asi shodneme, že se neshodneme. A jen tak mimochodem, třeba diagnostiku na motorku si na motorce vozím s sebou. Protože jedna bába povídala..., tak mi to kdysi přišlo děsně užitečný. Za nějakých 60000 km jsem ji potřeboval přesně 0x, ale tak nějak v tom nářadíčku už je uložená, tak ji tam prostě vozím i dál.
Mě to mechanický čerpadlo dává smysl asi jen v nějakým duchu zachování originality, ovšem veškeré zbytky originality jsou již ty tam samotným TDI
Nakonec ať si každej do toho svýho střepu dá, co je mu libo, třeba Feldu s automatem... P.S.: Myslíte, že Venca stále poslouchá?
Nakonec ať si každej do toho svýho střepu dá, co je mu libo, třeba Feldu s automatem.
Tak ten je dobrej
Tak ten je dobrej
Jop, Felda s automatem je dobrá... jen mě napadá taková ta obligátní otázka..."A jak to pereš..?"
Nu a jinak si myslím, že se vesměs shodujeme... někdo radši mechaniku i za cenu nižšího výkonu a s pocitem, že tomu může věřit bo o elektrice ví, že není vidět a kope a někdo radši elektroniku, bo ji taky věří... Neříkám, že jen jedno je správně (to by nám řekl Venca...), ale že každý má podle mě svý pro i proti a to už si musí vyhodnotit každý sám...
Ať to vrčí, Merlin.
Nu a jinak si myslím, že se vesměs shodujeme... někdo radši mechaniku i za cenu nižšího výkonu a s pocitem, že tomu může věřit bo o elektrice ví, že není vidět a kope a někdo radši elektroniku, bo ji taky věří... Neříkám, že jen jedno je správně (to by nám řekl Venca...), ale že každý má podle mě svý pro i proti a to už si musí vyhodnotit každý sám...
Ať to vrčí, Merlin.
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Babi" YAMAHA XJR 1200
- martin_100
Já se přiklánim k zabudovaní elektromotoru s karburátorem. 
Elektromotor je jednoduchej a spolehlivej. Karburátor opravíš šroubovákem.
Elektromotor je jednoduchej a spolehlivej. Karburátor opravíš šroubovákem.
T3 Lucinka
Ahoj takhle po ránu!
Tak mi Martin nahrál... už chvíli sleduju Poláky z Evision, kterak staví T3 hybrid... A anžto příznivce spíš těch smradlavejch motorů ať už na zkapalněný brikety nebo superhitech kapalinu Natural, tak se mi jejich myšlenka líbí. Je to vlastně syncro. Vzadu 1,9 TDi s manuální převodovkou a vpředu elektromotor, jak to celý dohromady funguje netuším, ale na rozdíl od busa plnýho baterek se mi to jako alternativa zdá jako jedna z možných cest pro staromilce...
Pic, Merlin.
Tak mi Martin nahrál... už chvíli sleduju Poláky z Evision, kterak staví T3 hybrid... A anžto příznivce spíš těch smradlavejch motorů ať už na zkapalněný brikety nebo superhitech kapalinu Natural, tak se mi jejich myšlenka líbí. Je to vlastně syncro. Vzadu 1,9 TDi s manuální převodovkou a vpředu elektromotor, jak to celý dohromady funguje netuším, ale na rozdíl od busa plnýho baterek se mi to jako alternativa zdá jako jedna z možných cest pro staromilce...
Pic, Merlin.
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Babi" YAMAHA XJR 1200