Ahoj ve Spolek!
A tak sem přicházím s tématem pohonu... Mířím přímo ke kloubům a jejich "záměnnosti."
Když cvakají poloosy, nejlehčí oprava je, je dát opačně, tedy, prohodit mezi sebou, nebo otočit "vzhůru nohama," zkrátka tak, aby se točily opačně... V honu za tímto jsem došel k následujícímu... nejlepší by bylo klouby otočit, tak aby se nejen omačkávaly v opačném směru, ale i trochu mimo dosavadní "polovinu", neb tím jak jsou "ohnuté, omačkávají se mírně mimo opravdový střed kloub... na straně kde je poloosa bude nově unašeč a naopak, tam, kde byl unašeč, bude osazený hřídel poloosy.., co Vy na to...? Klouby mně až na zápich na obvodu těla přijdou totiž symetrický, proto tak uvažuji..
Pic, Merlin
Poloosy a klouby...
Poloosy a klouby...
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Modra" VW Transporter T4 Long
-----------------------------------------
ig: cg_performace_cz
"Babi" YAMAHA XJR 1200
- martin_100
Re: Poloosy a klouby...
No ja už poloosy montoval opačně když jsem dělal manžety. Ale dával jsem "koko-kolo" a "unašeč-unašeč". Sice necvakaly ale při rozborce a vymejvani byly vidět vyrazny stopy "projetí".
Jestli by měl zasadni vliv i hejich prohození na koncích nwvim. Třeba no ale že by to bylo zásadní? Ty úhly by měly bejt logicky stejný u kola i u špajzky. Teda pokud nemáš unavený ramena a kola do A.
Jestli by měl zasadni vliv i hejich prohození na koncích nwvim. Třeba no ale že by to bylo zásadní? Ty úhly by měly bejt logicky stejný u kola i u špajzky. Teda pokud nemáš unavený ramena a kola do A.
T3 Lucinka
No, jde o to, že když jsem je rozebral, veškeré opotřebení, tedy otlačení až po náznak borcení stěny jsou zhruba ve třetině kloubu, jak na straně kola, tak převodovky. A tak mě napadlo právě to prohození nejen celé poloosy, ale rovnou převrácení kloubu, protože to opotřebení, resp. jeho umístění je nezávisle na straně plus minus ve stejných místech... takže by se omačkávala druhá třetina...
A teď už spát holomci, Merlin
A teď už spát holomci, Merlin
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Babi" YAMAHA XJR 1200
No Guten Morgen! To jsou mi teda věci, jeho Merlinstvo to s upgradem busa, zdá se, myslí vážně
.
Já mám v garáži stále schovanej ten fakt nehezky až zlověstně křupající kloub s tím, že se musím kouknout, co v něm bylo. Ale je tuze plný mazutu a mě se tuze nechce zašpinit. Ale jednou na něj přijde čas, tak se s ním taky pochlubím. Takhle na první dobrou v ruce na něm ale nebylo vidět ani cítit vůbec nic. Žádný rozdíl oproti těm neupovídaným.
Já mám v garáži stále schovanej ten fakt nehezky až zlověstně křupající kloub s tím, že se musím kouknout, co v něm bylo. Ale je tuze plný mazutu a mě se tuze nechce zašpinit. Ale jednou na něj přijde čas, tak se s ním taky pochlubím. Takhle na první dobrou v ruce na něm ale nebylo vidět ani cítit vůbec nic. Žádný rozdíl oproti těm neupovídaným.
- Jenda - Povoda
Otočení poloosy pomůže, ale ne na dlouho. Ideální je dát nový kloub.
Doporučuji malinko zalepit šrouby. Jednou v Turecku jsem hledal co mi bouchá z busa a byl to vytočený šroub poloosy, který hlasitě dotíral na hlavu kloubu. Přišel jsem na to asi až při třetím ležení
Doporučuji malinko zalepit šrouby. Jednou v Turecku jsem hledal co mi bouchá z busa a byl to vytočený šroub poloosy, který hlasitě dotíral na hlavu kloubu. Přišel jsem na to asi až při třetím ležení
blog.povoda.cz
Já měnil klouby současně s GO převodovky. V domečcích už byly na povrchu vyďobané krátery. Žádná závada se sice neprojevovala, ale neměl jsem odvahu nic otáčet. Jako dočasné řešení na dojetí sezóny asi OK, ale pokud chceš mít klid, tak dej nové klouby. Löbro je snad ještě vyrábí.
Ahoj Venco a spol.
Je to tak, neberu to jako zásadní renovaci kloubů. Je to jen železná zásoba, která se na Modrýho nahodí než se ty poloosy, co na něm jsou udělají z gruntu s novými klouby.. a tyhle opět půjdou zpátky pod lavici jako náhradní..
Ať to vrčí, Mrrlin
Je to tak, neberu to jako zásadní renovaci kloubů. Je to jen železná zásoba, která se na Modrýho nahodí než se ty poloosy, co na něm jsou udělají z gruntu s novými klouby.. a tyhle opět půjdou zpátky pod lavici jako náhradní..
Ať to vrčí, Mrrlin
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Babi" YAMAHA XJR 1200