T3 Karmann Gipsy.

Odpovědět
Kuba_Tommi

Re: T3 Karmann Gipsy.

Příspěvek od Kuba_Tommi »

Pravá strana a výdřeva je hotová, nad zadní kolo jsem umístil otvor kterým se dá z venku dostat pod lavici. V levo od něj bude hrdlo nádrže na vodu. V rámci pátrání jsem zjistil, že Karmann dělal T2, potom přišla na řadu T3 “Karmann Gipsy II” - kulatá přední světla malé okno v kuchyňce a právě tyhle dvířka, potom byla Gipsy III potom Gipsy IV (to mám já) a Cheetah, to bylo asi 100ks před příchodem T4.
Model co mám oproti ostatním neměl tak barevné provedení, jako jsem posílal na ilustraci, měl černé oplastování, hranatá přední světla, velké okno v kuchyňce a bojler nadruhé straně od kuchyňky (místo toho jsem dal ten otvor). Otvor byl origo na druhé straně, ale tam mi to nevyhovovalo, protože pod lavicí na straně řidiče bude “elektrárna” :D a tady mi to přišlo lepší, že je to u té strany kde se bude sedět a víc pohybovat.
Jinak před dveřmi do obytného prostoru byly dvě větrací mřížky pro lednici a ještě výfuk a sání taky od lednice.
To jsem si předělal, že jsem nechal pouze jedno větrání pro chladič lednice tak snad to bude stačit. A před tím směrem ke kabině je jediná vymoženost moderního kempování a tím je venkovní sprcha, což mi připadá jako super věc, když člověk přijde třeba od vody.
IMG_8812-compressed.jpeg
IMG_8812-compressed.jpeg (223.53 KiB) Zobrazeno 89 x
Tady jsem udělal zjednodušenou konstrukci stropu, abych to celé propojil, srovnalo se mi to a mohl jsem se pustit do výdřevy na straně řidiče
IMG_8813-compressed.jpeg
IMG_8813-compressed.jpeg (192.73 KiB) Zobrazeno 89 x
IMG_8814-compressed.jpeg
IMG_8814-compressed.jpeg (371.86 KiB) Zobrazeno 89 x
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

puchyyla píše: úte 04. srp 2026 14:40:22 Tak když píšeš podobného, tak to ti i věřím. Na co taky ke Karmánkovi kupovat ještě Matkaaju :) No ale v M. Třebové býval onehdá na prodej žebřík a na Kleinanzeigen jsem viděl už i míchačku betonu. To by se ti k valníku jistě náramně hodilo.
Mě by se hrozně líbila plošina, to bychom s bráchou užili v práci :lol: :lol: na ten žebřík jsem koukal vždy při cestě na Olomouc, no variant je hodně, ale musím se držet při zemi. :)
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

A teď tu mám nákup který mě hodně potěšil.
Protože zadní část auta, myslím nárazník, který je hodně specifický k autu nebyl, tak jsem stále přemýšlel jak ho vybrobit, abych se tomu alespoň přiblížil.
Takže jsem hledal, stahoval a už vymýšlel formy na laminování, až se najendou objevil… ty cookies které všude odsouhlasím a nadávám na ně, jak mi to pak všude cpe to co hledám se poprvé opravdu osvědčili, přišla reklama z Německa, 800km odemne, zadní nárazník 290€ z nějakého vrakoviště na obytňáky.
Protože jsem na Němčinu úplný neumětel, tak jsem to předal kamarádovi (Sejtovi) který do Německa jezdí dost často, celé mi to vykomunikoval, ale byl problém s tím, že to nechtěli podržet, ani pod příslibem zaslání peněz předem, odeslání nějakou společností od nich vůbec nepřipadalo v úvahu.
Ale nakonec je ukecal, já poslal všechno předem a asi měsíc to trvalo než měl cestu skoro kolem a přivezl mi ho :)
To jsem měl fakt radost, sice je stav horší, ale není to nic co nejde opravit. Mimochodem ten šíleně spojený střed je originál…
IMG_8851-compressed.jpeg
IMG_8851-compressed.jpeg (227.44 KiB) Zobrazeno 83 x
IMG_8855-compressed.jpeg
IMG_8855-compressed.jpeg (416.61 KiB) Zobrazeno 83 x
IMG_8857-compressed.jpeg
IMG_8857-compressed.jpeg (254.64 KiB) Zobrazeno 83 x
Kuba_Tommi

IMG_8853-compressed.jpeg
IMG_8853-compressed.jpeg (290.15 KiB) Zobrazeno 82 x
Kuba_Tommi

Jinak abych správně rozměřil rošt stropu, musel jsem vydolovat střešní okno, což byl opravdu zážitek… takže zase zachránila bruska. Celý strop někdo udělal tak, že namontoval mezi boky kingspanový panel, jak to drželo moc nechápu, ale ani těsnost asi nebyla kdo ví jaká, když se to celé rozpadalo. V přední části v nejvyšším bodě auta bylo původně malé obyčejné střešní okénko. To jsem vyměnil za střešní ventilátor fiama, umí si hlídat teplotu i vlhkost, má hodně úrovní rychlosti a umí směr dovnitř i ven. Tak snad se osvědčí.
IMG_8844-compressed.jpeg
IMG_8844-compressed.jpeg (284.82 KiB) Zobrazeno 82 x
IMG_8846-compressed.jpeg
IMG_8846-compressed.jpeg (272.95 KiB) Zobrazeno 82 x
Kuba_Tommi

IMG_8849-compressed.jpeg
IMG_8849-compressed.jpeg (317.52 KiB) Zobrazeno 82 x
IMG_8847-compressed.jpeg
IMG_8847-compressed.jpeg (210.22 KiB) Zobrazeno 82 x
Kuba_Tommi

Všechny spoje jsou prošroubované a ještě podlepené, na závěr jsem ještě do každého rohu dával kovový úhelnik s vruty, tak myslím, že až se ze spodní strany přidělá deska, mezery se vyplní lepidlem a extrudovaným polystyrenem a na vršek se nalepí “sendvič” deska bude to pevné dost.
IMG_8877-compressed.jpeg
IMG_8877-compressed.jpeg (320.36 KiB) Zobrazeno 82 x
IMG_8887-compressed.jpeg
IMG_8887-compressed.jpeg (287.34 KiB) Zobrazeno 82 x
Kuba_Tommi

Tady je vidět ten rozdíl ve výšce oken, jak jsem psal před tím, ono zadní okno je asi taky z nějakého jiného obytňáku, karmann měl rozměr na výšku stejný jako boční okna.
No snažil jsem se najít okno s termo plastikovým sklem a aby bylo otevírací a je to skoro nereálné a když už pohybujeme se v cenách kolem 1000€. Takže zůstane tohle, jen ho trochu vystředím, aby to nebylo tak do očí bijící.
Jen pro zajímavost, protože okna už taky něco pamatují a já si bláhově myslel, že bych aspoň nějaké vyměnil, firma co okna vyráběla tenkrát stále funguje, a ceny jsou šílené, na autě je mimo kabinu 8 oken a sto tisíc by na to nestačilo :roll: takže vyměním těsnění, rámy nastříkám na černo, teď je to takové zašedlé, a myslím a že ještě moc dobře poslouží ;)
IMG_9505-compressed.jpeg
IMG_9505-compressed.jpeg (343.56 KiB) Zobrazeno 78 x
IMG_9510-compressed.jpeg
IMG_9510-compressed.jpeg (345.42 KiB) Zobrazeno 78 x
Kuba_Tommi

IMG_9595-compressed.jpeg
IMG_9595-compressed.jpeg (363.25 KiB) Zobrazeno 61 x
IMG_9590-compressed.jpeg
IMG_9590-compressed.jpeg (153.24 KiB) Zobrazeno 61 x
IMG_9508-compressed.jpeg
IMG_9508-compressed.jpeg (283.27 KiB) Zobrazeno 61 x
Kuba_Tommi

IMG_9603-compressed.jpeg
IMG_9603-compressed.jpeg (326.05 KiB) Zobrazeno 61 x
IMG_9518-compressed.jpeg
IMG_9518-compressed.jpeg (453.55 KiB) Zobrazeno 61 x
Tak tady je první zaklápění. Protože jsme se se ženou shodli na bílé barvě interiéru (neděste se, máme to promyšlený :lol: ) tak jsem zvolil nejlevější provedeni překližky, které se stejně obrousí a natře. Do stropu jsem se pustil proto, abych mohl usadit překližku na celou spolujezdcovu stranu, protože další den měl dorazit kamarád na pomoc a vymysleli jsme právě izolování boční stěny.
IMG_9620-compressed.jpeg
IMG_9620-compressed.jpeg (388.71 KiB) Zobrazeno 61 x
Odpovědět