Každý píšete o něčem jíném.. Jeden o předku druhý o zadku
Zadní naprava syncra oproti 2WD se liší jen v délce pružiny a délce tlumiče. Poloosa je stejná, rameno taky. Předek je o něčem jiném. U 2WD je pružina až na rameno, u syncra je pružina uložená na misce tlumiče. Celkově je předek u syncra jiný....
Lukkas
ttratar píše: stř 23. led 2019 19:55:17
Dík za odkaz. Bohužel mám pružiny zánovní nijak neoznačené. Po jejich namotování na zadní nápravu mi mezi kolem a lemem blatníku vznikla mezera, že tam strčím hlavu. Tak jsem potřeboval vědět zda náhodou takhle vysoké pružiny nemohou být třeba ze syncra a zda z toho nebudou vyvstávat další potíže. Prostě jestli se s tím už někdo potkal.
Dík, tak to mě vůbec nenapadlo. A máš s tím nějakou zkušenost? Já zatím jezdím v terenu za doprovodu ran od zadní nápravy a čekám kde se to omačká, protože pokud by to ty tlumiče nedaly, tak zkusím ze syncra. Vyhovuje mi ta vyšší světlost zadku.
Video pěkné,ale!!!
Kde máte jistotu že jiné péra budou v progresu stejná jako originál.Záleží na výšce a průměru drátu atd.,bus pak může skákat jako koza nebo být měký.
Chtělo by to sadu pružin a testovat.Pro mě je že,čím delší pružina tím tvrdší,protože jsou navíc závity.
Ahoj DOKA
resim ted problem se zadnima pruzinama... Koupil jsem nove zesilene 2wd ale dost to sedi.. chci tam dat syncro co presne je za problem s 2wd tlumicema? jsou kratke.. to ma za nasledek presne co? predstavuju si ze kdyz tam budou syncro tak by to mohlo sedet tak nejak normalne... (nabytek a zvedacka) diky...
Tak problém je ten, že pružiny syncro zadní jsou o dost delší než original 2 wd. Mám je tam společně s tlumiči s 2 wd. Zadek se krásně zvednul. Skoro až moc. Nastal však problém s tlumiči, které teď běhají až na konci svého zdvihu. Tudíž při průjezdu dírou v nenaloženém stavu se dostávají na doraz a dělá to nepříjemné rány. Chtěl jsem to řešit original syncro tlumiči, ale zjistil jsem, že syncro má motor s převodovkou spuštěný níže než 2wd a mám obavu, zda by tím netrpěla převodovka a hlavně poloosy. Tak vyčkávám jak to dopadne s těmi původními tlumiči. Zda to vydrží.