Nehoda. Ano. To je hned, ani se nenaděješ! Pokud šlo jen o plechy, tak je to dobrý... To se vyklepe.
A klepání... Zkoušel jsi zvednout kolo do vzduchu a kvedlat s ním? Pokud je to v rytmu otáčení kola, tak to můžou být jediné klouby na poloose nebo ložisko v kole. Ložisko ověříš lomcováním za zvednuté kolo a klouby... ručka, zařazená rychlost a hýbej poloosou. Ten kloub se umí zákeřně vymačkat...
Půčovic Žolík
Re: Půčovic Žolík
Myslíte si, že jste chytřejší než předchozí generace? Před padesáti lety uváděla příručka k automobilu návod na seřízení ventilů. Ta současná varuje majitele vozu, aby nevypili obsah autobaterie...
- martin_100
Taky mě napadá homokloub. Ono to rukou nemusí dělat nic taky. Na fabii mi při brzděni motorem a následnym přidáni plynu cosi "šrotovalo" v kole. S polpvcelou jsem porůz u lomcoval a nec. Když jsem kloub sundal a rozebral tak byl slušně vymletej už na pohled.
Lozisko by dělalo bordel nezávisle na otáčkách si myslim. A v zatáckách by měnilo charakter zvuku.
Lozisko by dělalo bordel nezávisle na otáčkách si myslim. A v zatáckách by měnilo charakter zvuku.
T3 Lucinka
Tak jsem pod to znovu lehnul a "má ho tam". Pravá poloosa má už vcelku slušnou vůli. Takže nejen pocitově dle ucha to jde do kytek dost slušným tempem. Ve Slovinsku před necelými 1000km jsem v ní rukou vůli nebyl schopen cítit a teď už tam je jasně patrná. No taky se to cestou, obzvláště ve Furlansku a Korutanech, něco nachroupalo, byť jsem tomu ulevoval, co to šlo.
A ať tu jen tak neplkám, dám sem aspoň pár obrázků traktorového lišeje.
Pirelliho šrámu na lemu blatníku jsem si všimnul až ve Slovinsku: Zrcátko již po provizorní opravě: Sklo dopadlo poměrně dobře, jedna prasklina a rozdrcenej roh.
A ať tu jen tak neplkám, dám sem aspoň pár obrázků traktorového lišeje.
Pirelliho šrámu na lemu blatníku jsem si všimnul až ve Slovinsku: Zrcátko již po provizorní opravě: Sklo dopadlo poměrně dobře, jedna prasklina a rozdrcenej roh.
To markýza to odnesla trochu víc
Kromě krytu jsou rozbité obě koncovky a totálně rozsypaný zámek. Naštěstí T3 nejezdí zas tak rychle, aby se bez zámku markýza otevřela
Uchycení a převodovka naštěstí přežilo, takže použitelná byla. Jen si musel vyrobit náhradní ovládací oko z kusu ostnatého drátu uloupeného poblíž jeskyně

- martin_100
Takže ro nedopadlo zas tak zle na tu bídu. No polosy nebo klouby vyměmíš a uvidíš. Já je před lety rozebral, vypral a nastrojil do protisměru. Zatim je klid. Ale předtim to nedělalo neplechu. Jen jsem při vyměně manžet zjistil, ze jsou už po směru klouby vymačkaný.
Naposledy upravil(a) martin_100 dne ned 31. srp 2025 22:12:54, celkem upraveno 1 x.
T3 Lucinka
Ahoj Půčo a spol.
Jak píše Martin.. vyčistit, napajcovat vazelinou a když chceš busovi jo udělat dobře, otočit, ať se točí v protisměru... Nu a pomalu si chystat nové klouby a v pravou chvíli vyměnit. Já takhle reinkarnuju ty staré už řadu tisíců kilometrů a nové klouby jsem se rozhodl pořídit až k novému stálému převodu... psssss, Venca poslouchá...
Pic, Merlin.
Jak píše Martin.. vyčistit, napajcovat vazelinou a když chceš busovi jo udělat dobře, otočit, ať se točí v protisměru... Nu a pomalu si chystat nové klouby a v pravou chvíli vyměnit. Já takhle reinkarnuju ty staré už řadu tisíců kilometrů a nové klouby jsem se rozhodl pořídit až k novému stálému převodu... psssss, Venca poslouchá...
Pic, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
ig: cg_performace_cz
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Bábi" YAMAHA XJR 1200
----------------------------------------------
ig: cg_performace_cz