Převodovky (náplně)

Karel

Převodovky (náplně)

Příspěvek od Karel »

Ahoj
Protože staré informace jsou fuč prosím o pomoc.
Budu plnit repasovanou převodovku TDčko 4q, ale pozapomenul jsem na to kolik litrů a jaká značka oleje. Myslím okolo 4-5l.
Boční uzávěru už bohužel nevymontuju..

Díky K.
Gekon

Re: Převodovky (náplně)

Příspěvek od Gekon »

No to je důvod, proč jsem tohle forum podpořil. Neboť na busforum.net jsem psal v době, kdy jsem T3 servisoval téměř denně. A vše co sem tam popsal tak někam zmizelo.

My jsme tam myslím dávali tohle - TEXACO Multigear 80W-90, ale cele to bylo popsano prave na busforu. Boužel to tam již není. De o to ze je společná nápn pro diferencial i prevodovku.
V dnešní uspěchané době jsou některí lidé IN, jiní OUT já sem OFF - kdyby něco, tak nic : 720 344 444
Karel

Příspěvek od Karel »

Přesně vím o čem mluvíš já to tu měl jako brožuru a už nemam... do rezervní převodovky jsem dal zatím 90w zelený paramacky olej je to je na dočasnou dobu. Ale na pongu mám převodovku (označení si nepamatuju) z busa 2.1 "nejrychlejší 4q dvojkulicka". Možná dk nebo jak... a pokud se mi podaří sundat druhá komora (tam co jsou prevody) a kouknout co tam je špatně po te opravit tak tam naleju ten který si zmiňoval. Jen vsuvka k nateru povrchu těla převodovky alkyton perfektně drží a dělá krásný povrch i na silné oxidovanem miste.
Včera jsem se, ale zabrzdil u toho ze neznám postup sundání te druhé části prevodove... sílu nepoužívám protože to špatně dopada... něco mne tam drží a já nevím zatím co... jinak gufera k poloosam a ke hridelce řazení jsou objednaný. Ložiska se zdají být ok nemají žádnou vůli. V čem jsem vyhořel tak to je nějaký speciální hvezdicovy klíč kterým se vydává diferak.. ten nemam... přemýšlel jsem ze ho svarim, ale to je zase hodin prace..... ta dk převodovka v jízdě už hucela a ozývalo se takové pilovani.. proto šla ven olej byl těžce- jak to jen napsat znecisten. Převodovka koupena v pha od borce ze sklepa. Na magnetku byly spony :( tenkrát jsem ale potřeboval jezdit. Kdyby mi někdo uměl pomoct za rozumný peníz tak se přihlaste ;)
mr.vw

Příspěvek od mr.vw »

olej do převodovky leju 85w80 a převodovky staví Jirka Gazda pokud bude potřeba číslo po S.Z
arawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arawak »

Castrol Syntrans Transaxle 75W90
Přílohy
castrol_syntrans_transaxle_75w90.jpg
castrol_syntrans_transaxle_75w90.jpg (77.75 KiB) Zobrazeno 9626 x
TrcekVW

Příspěvek od TrcekVW »

75w90 je i origo prevodovy olej treba do octavii.
Karel

Příspěvek od Karel »

díky :)
arawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arawak »

Podstatné je GL-4+ :shock:
cocka

Příspěvek od cocka »

Cau ! Jen jsem si vzpomenul - nema byt olej hypoidni ? Poac jsem jednou dostal kartac od Mirka Bergra :) ,jen tak na okraj .
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Ahoj ve spolek,
tak tak, hypoidni a to znaci prave to GL-4+ , popr. to ma treba i v nazvu, jako Vatoil GL-4 Hypoid... tak jak mam ja.

At to vrci bez huceni, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Modra" VW Transporter T4 Long
-----------------------------------------
ig: cg_performace_cz
Odpovědět