T3 Karmann Gipsy.

Odpovědět
Kuba_Tommi

Re: T3 Karmann Gipsy.

Příspěvek od Kuba_Tommi »

puchyyla píše: ned 02. srp 2026 19:00:10 Vítej v klubu, taky jsem vyhazoval haldu bastlu. A teď tam bastlím svůj 8-) .
Neboj fotky s vlastním bastlením už pomalu připravuji 😊 bude toho hodně :D
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

Jedna ze zásadních věcí bylo WC. V autě je originál kazetový Thetford C2 s výsuvem kazety ven z auta ze strany u řidiče.
Bohužel to co k autu bylo, tak jsme opravdu používat nechtěli, tak jsem myslel, že koupím nový, cena 17 000Kč za nejlevnější variantu mě vrátila na zem… po pár měsících agenta na bazoši se objevuje relativně zachovalý starší kousek totožný s našim. Hned volám, je to dálka, ale klapne to, musel jsem si dojet asi 60km kde jsme se potkali. Za cenu 3500Kč to byla paráda… záchod jsem uložil do alkovny, než na něj přijde čas… čas přišel, přišel při porovnávání starých dílů nábytku a zjištuju zásadní věc… WC vysouvá kazetu na levou stranu :roll:
Tohle byl šok a věc která mě vůbec nenapadla, beru AI a ptám se jestli to jde přhodit, jasná odpověď, že ne…
Ale šlo to 😀✌️ dvě hodiny piplání ale naštěstí mají skelet univerzální, takže přehazování bylo hodně, ale klaplo to.
Jen na kazetě nedrží odvzdušňovák, nový se dá bez problému koupit, a uvnitř záchodu jsem objevil dost “jeté” čerpadlo s ještě horším spojem pouze pod izolepou, celý záchod funguje jako nádrž na vodu, vejde se tam cca 25L. Vyměna čerpadla s celým kabelem je reálná pouze při demontáži celého wc z auta, takže chápu, že to někdo takhle opravil, ale není to dobré řešení. Voda se nalévá z venkovní strany auta nad kazetou, dokonce to má i připojení na trvalý tlak vody, to jsem zkusil a někde pod prkýnkem šla voda ven, to jsem nedokázal vyřešit, takže budeme raději vždy dolévat ručně.
Wc má ukazatel, jak na stav vody na splachování, tak na stav odpadní kazety. Otočením spínače se začne mísa plnit vodou z čerpadla, stisknutím spínače se otevře výpusť a všechno zmizí v kazetě a zase se zavře…
Musím uznat, že to mají vychytaný a ta cena je asi pochopitelná
IMG_8505-compressed.jpeg
IMG_8505-compressed.jpeg (422.73 KiB) Zobrazeno 97 x
IMG_8506-compressed.jpeg
IMG_8506-compressed.jpeg (438.45 KiB) Zobrazeno 97 x
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

IMG_8511-compressed.jpeg
IMG_8511-compressed.jpeg (352.05 KiB) Zobrazeno 97 x
IMG_8510-compressed.jpeg
IMG_8510-compressed.jpeg (334.18 KiB) Zobrazeno 97 x
Kuba_Tommi

Tak jsem zkusil narovnat vybavení jak mělo být, všechny mřížky skrz bok auta byly úplně vyhřátý a zničený. Vedení plynu bych tak nějak zachovat mohl, tomu asi nic nebylo, ale stále víc ve mě hlodalo jestli chci plyn vůbec zachovat, buďto bych musel bojler, topení a lednici koupit novou a nebo to nechat někde zkontrolovat a nechat opravit, problém je, že ovládání většinou není v dobrém stavu, nebo jsem ho vůbec nenašel. Tak jsem tam asi hodinu přemýšlel jak to udělat… no dopadlo to tak, že jsem to všechno vyházel a udělám si to podle sebe, tak jak to znám, a jsem na to zvyklý.
Takže bude bufik na naftu, lednice kompresorová a bojler malý 8l elektrický (to je opravdu jen jako nouzovka, hlavně pro ženu) kdybychom byli někde úplně mimo v divočině.
Plyn v autě vůbec nechceme, na drobné ohřátí věcí (voda, vajíčka) máme malou plotýnku 200w venku na vaření používáme vařič na kartuše, tak u toho takhle zůstaneme.
IMG_8492-compressed.jpeg
IMG_8492-compressed.jpeg (315.16 KiB) Zobrazeno 96 x
Kdy někdo něco chtěl, je to k mání :lol: (mimo záchod) :lol:
IMG_8500-compressed.jpeg
IMG_8500-compressed.jpeg (379.01 KiB) Zobrazeno 96 x
Na téhle fotce je je to v celé kráse, víc prázdné už to nebude ;)
IMG_8502-compressed.jpeg
IMG_8502-compressed.jpeg (254.88 KiB) Zobrazeno 96 x
Kuba_Tommi

Tady je pár fotek zbytků co jsem k autu dostal, z kuchyňky nezbylo skoro nic.
IMG_8643-compressed.jpeg
IMG_8643-compressed.jpeg (379.07 KiB) Zobrazeno 96 x
IMG_8642-compressed.jpeg
IMG_8642-compressed.jpeg (377.84 KiB) Zobrazeno 96 x
Kuba_Tommi

IMG_8649-compressed.jpeg
IMG_8649-compressed.jpeg (273.97 KiB) Zobrazeno 96 x
IMG_8655-compressed.jpeg
IMG_8655-compressed.jpeg (502.08 KiB) Zobrazeno 96 x
Kuba_Tommi

IMG_8638-compressed.jpeg
IMG_8638-compressed.jpeg (369.69 KiB) Zobrazeno 96 x
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Hezky pěkně... a já můžu prásknout, že celý projekt je ještě podstatně dál...

Ať to vrčí, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Modra" VW Transporter T4 Long
-----------------------------------------
ig: cg_performace_cz
Kuba_Tommi

Merlin píše: pon 03. srp 2026 0:31:31 Hezky pěkně... a já můžu prásknout, že celý projekt je ještě podstatně dál...

Ať to vrčí, Merlin.
Teď jsem se trochu zastavil oproti tempu co jsi u mě viděl, ale ono to zase půjde :) zatím se zde budu snažit doplnit fotodokumentaci…
Čus bus 8-)
Kuba_Tommi

Nádrž na vodu už vypadala taky celkem zašle, ale nakonec se dala pěkně vydrbat, problém bylo několik různých vývodů a záslepek, které byly zalepeny nějakým “tvrdým” lepidlem, tak to místy bylo dost křehké, že by to mohlo podtékat, navíc tolik vývodů nepotřebuju, takže jsem to všechno dal pryč a udělám nějaké pořádné záslepky.
IMG_8515-compressed.jpeg
IMG_8515-compressed.jpeg (446.6 KiB) Zobrazeno 66 x
Nádrž je umístěna pod zadní lavicí, objem by měl být kolem 70L. V nádrži nechám pouze nalévací hrdlo, odvzdušňovací ventil a spodní hrdlo - výstup do čerpadla. Čerpadlo jsem koupil takové aby dělalo trvalý tlak a k tomu malou expanzku na vyrovnání tlaku.
IMG_8517-compressed.jpeg
IMG_8517-compressed.jpeg (374.1 KiB) Zobrazeno 66 x
Tak a tady už zkouším okna a dveře. Při tomhle pohledu mi něco nesedí, porovnávám s fotkami co jsem si postahoval různě na netu a zjištuji, že originální dveře jsou většinou dělené v půlce, to je asi věc co by mi tak nevadila, problém pro mě byl výška, spodní oblá část a chybějící okénko.
Kvůli výšce bych nebyl schopný namontovat markýzu, kterou určitě chci dát… oblý spodek by asi taky takový problém nebyl, ale nabízelo se mi to jako ideální místo na zkrácení :lol:
IMG_8653-compressed.jpeg
IMG_8653-compressed.jpeg (386.63 KiB) Zobrazeno 66 x
Odpovědět