T3 Karmann Gipsy.

Odpovědět
Kuba_Tommi

Re: T3 Karmann Gipsy.

Příspěvek od Kuba_Tommi »

Takhle vypadaly dveře z vnitřní strany, taky už měly dost za sebou, snažil jsem se do nich dostat, zkusit sundat hliníkový profil, ale to bylo naprosto nereálné. Tak jsem to všechno vyměřil a přišla na řadu flexa, už nebylo cesty zpět :)
IMG_8662-compressed.jpeg
IMG_8662-compressed.jpeg (380.69 KiB) Zobrazeno 109 x
Tady je bohužel na druhé straně vidět řez a to co leží kolem je profil který jsem odřezal. Dveře mají dělané tak, že vnitřní a vnější část byla přilepena do profilu a vnitřek vylitý nějakou pěnovou izolací. Můžu říct, že dalo sakra hodně práce to celé rozebral… spíš vyřezat, vyďoubat a vyšťourat :P
IMG_8668-compressed.jpeg
IMG_8668-compressed.jpeg (388.48 KiB) Zobrazeno 109 x

Poslední fotka už ukazuje zkrácený profil a ve futrech.
Teď už jen vymyslet jak dveře udělám znovu.
Profil je nesehnatelný, ztrávil jsem u toho nejeden večer, ale povedlo se mi celkem zachovat ten původní, takže do toho prostě nějak napasuji nové části a snad to klapne.
IMG_8670-compressed.jpeg
IMG_8670-compressed.jpeg (441.31 KiB) Zobrazeno 109 x
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

IMG_8665-compressed.jpeg
IMG_8665-compressed.jpeg (386.59 KiB) Zobrazeno 109 x
IMG_8667-compressed.jpeg
IMG_8667-compressed.jpeg (329.32 KiB) Zobrazeno 109 x
Poslední fotka je ilustrační, nicméně mnou nejvíc oblíbená a takhle si to asi představuji. Přidávám jí jen pro možnost okouknutí jak mají dveře vypadat.
IMG_8475.jpeg
IMG_8475.jpeg (127.45 KiB) Zobrazeno 109 x
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

No a teď přichází zásadní věc která mě celkem rozhodila, když jsem začal pracovat na výdřevě, tak mi stále vycházel šikmý řez na latích a hranolech co jsem řezal na přímočarce.
Tak jsem to furt doháněl přidáním pár stupňů… pak najednou koukám na úhel alkovny a rámu dveří, celé jakoby to padalo ke kabině… jenže jak zjistit co je správně, auto má teď kabinu níž kvůli váze, naopak strop padá od vrat dozadu, takže to opticky hrozně klame. Jediné co bylo dané je příčka za kabinou. Když jsem začal měřit směrem ke dveřím, tak už mi to bylo jasné, na 180cm to letí o 1,5cm nahoře směrem od kabiny… kromě přední příčky letí všechno. Bohužel i alkovna jde o pár cm směrem dolu ke kabině (s tím už nic nenadělám a snad to ani nebude moc poznat) takže abych to srovnal dělal jsem kupu čar, úhlů a brousil, dořezával, udělal jsem si rovinu od podvozku a to mi sedělo do úhlu s příčkou za kabinou i okapničkou na kabině… druhá strana letěla o malinko méně, ale třeba okno v koupelně bylo připravené úplně rovně, no měl jsem z toho hlavu jak balón, ale snad se mi to celé povedlo nějak dorovnat, díry na okna jsem už nechal jen jsem to přibrousil, aby šlo okno mírně naklonit a doladím to potom na přesně otvorem ve vnější a vnitřní desce. To, že když byl celý rám sešroubovaný jsem si všimnul, že zadní okno je o 8cm níž než ostatní si nechám na přiště :roll: :lol:
Přílohy
IMG_8682-compressed.jpeg
IMG_8682-compressed.jpeg (221.68 KiB) Zobrazeno 98 x
IMG_8681-compressed.jpeg
IMG_8681-compressed.jpeg (194.24 KiB) Zobrazeno 98 x
Kuba_Tommi

Rozdíl ve střeše a všech vodorovných příčkách byl 3,5cm na cca 3m
IMG_8788-compressed.jpeg
IMG_8788-compressed.jpeg (218.67 KiB) Zobrazeno 97 x
IMG_8787-compressed.jpeg
IMG_8787-compressed.jpeg (254.78 KiB) Zobrazeno 97 x
Kuba_Tommi

Aby mě z toho nehráblo, protože už jsem se v tom co kam letí ztrácel, vyrobil jsem tuhle spešl vodováhu která můj rozum nejednou zachránila :lol: :lol: na první fotce je trochu už vidět pokrok, ale toho si teď nevšímejte :lol:
IMG_9649-compressed.jpeg
IMG_9649-compressed.jpeg (396.97 KiB) Zobrazeno 97 x
IMG_9652-compressed.jpeg
IMG_9652-compressed.jpeg (388.4 KiB) Zobrazeno 97 x
IMG_9648-compressed.jpeg
IMG_9648-compressed.jpeg (339.34 KiB) Zobrazeno 97 x
venca101

Příspěvek od venca101 »

No tý vole, máš můj obdiv. Úplně mě rozbolely ruce, když to vidím. Jestli se ti to podaří dát do stavu jako na ilustrační fotce, tak to bude bomba-pecka-raketa...
A jen tak pro zajímavost, ty profilované plechy na boku alkovny se dají koupit nebo je máš původní? To bude nějakej hliník ne?
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

Ten hliník takhle koupíš v rolích. Teda alespoň dříve to šlo.
Kuba je velkej drak. A nebo ho jen ještě neopustila mladická nerozvážnost.
Kuba_Tommi

venca101 píše: úte 04. srp 2026 7:48:48 No tý vole, máš můj obdiv. Úplně mě rozbolely ruce, když to vidím. Jestli se ti to podaří dát do stavu jako na ilustrační fotce, tak to bude bomba-pecka-raketa...
A jen tak pro zajímavost, ty profilované plechy na boku alkovny se dají koupit nebo je máš původní? To bude nějakej hliník ne?
Doufám, že to tak dopadne, zatím mám elánu dost, ikdyž párkrát mě už málem opustil.

Ty profilované plechy už jednou někdo předemnou vyhodil a celé boky nahradil takovým bouličkovým “moderním” plechem na celých bocích. Ani to se ke mě nedostalo.
Chlapi co začali renovaci koupili na boky plechy které jsou velmi odolné je to takový hliníkový sendvič. Moc pěkný materiál a i se s tím dobře pracuje, brzy uvidíš až přidám fotky jak jsem dělal dveře.

Tenhle “sendvič” se mi líbil, tak jsem ho objednal i na střechu, 2ks 200x500cm parádní věc na minupulaci :lol:

Pán co to přivezl se mě ptal na co to mám a pak po tom co jsem mu to řekl mi říká, tak to jste celkem trefil, já to vozím hlavně do výrobny malých karavanů za auto, dělají to celé z toho a mají to osvědčený, takže mě to potěšilo.

No zpátky k bokům k autu jsem dostal už připravené tyhle plechy na horní část 125 x 500cm a na spodní 125x300cm

Ale samozřejmě mě to nedá to tak nechat, nechat to celé rovné a vědět, že to tak nebylo by mě asi štvalo, tak jsem začal řešit ten plech, v úvahu padal trapézový plech T05
IMG_0703.png
IMG_0703.png (39.8 KiB) Zobrazeno 81 x
To mi tak nějak sedělo s tím co jsem našel na zahraničním fóru.
Jediný výrobce v čr byla firma Maslen. Je to ocel s žárovým zinkováním v barvě v odstínu RAL.

Variantu v hliníku jsem nikde nanešel ani nikdo z klempířů co znám mi nedokázal pomoc s vlkou 3mm po 5cm.

Dokonce jsme to řešili i s firmou kingspan.
Ale jim to chodí v kilometrech na rolích a z linky se to vytáhnout nedá, byla by možnost koupit celý panel (zmetek), ale řezat to a čistit od pur pěny by bylo asi šílený a nedopadlo by to dobře.

Ale kvůli napojení jsem se rozhodl udělat vlnitou pouze spodní část, čím méně spojů tím lépe a nevím jak přesně napojit ten vršek aby to vypadalo pěkně a hlavně to na sebe sedělo.

Tak doufám, že když ten vršek dám do té béžové, tak to trochu rozbiju a ztratí se to, že tam ten vlnitý plech nebude.

Spodek bude tak jako na té fotce.
Vtipné bylo, že v tom Maslenu když jsem řekl, že budu chtít 2ks 310cm dlouhlé, tak se smáli, že normálně to firmy berou po kamionech…
Cena plechu byla 2000Kč, balení 400Kč, řezání na míru ze smotku 900Kč doprava 2500Kč. Takže celkem drahá sranda za plech co je jak papír. Ještě se to s dopravou celé zkomplikovalo, protože si spletli obce, tak volali, že to bude o 1500Kč víc, takže to nakonec dopadlo tak, že ten obchodní zástupce se kterým jsem to řešil, si na víkend půjčil dodávku do ní hodil moje pelechy a udělal si tady u nás víkend s chozením po horách. (Za původní cenu) ;)
Kuba_Tommi

puchyyla píše: úte 04. srp 2026 9:27:31 Ten hliník takhle koupíš v rolích. Teda alespoň dříve to šlo.
Kuba je velkej drak. A nebo ho jen ještě neopustila mladická nerozvážnost.
:D :lol: Je teda pravda, že jsem si opět vůbec neuměl představit co mě čeká :roll: ale je to super, poznávám zase nové věci.
Ale slibuji, že už nic podobného nikdy nekoupím :lol:
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

Tak když píšeš podobného, tak to ti i věřím. Na co taky ke Karmánkovi kupovat ještě Matkaaju :) No ale v M. Třebové býval onehdá na prodej žebřík a na Kleinanzeigen jsem viděl už i míchačku betonu. To by se ti k valníku jistě náramně hodilo.
Odpovědět