venca101 píše: úte 04. srp 2026 7:48:48
No tý vole, máš můj obdiv. Úplně mě rozbolely ruce, když to vidím. Jestli se ti to podaří dát do stavu jako na ilustrační fotce, tak to bude bomba-pecka-raketa...
A jen tak pro zajímavost, ty profilované plechy na boku alkovny se dají koupit nebo je máš původní? To bude nějakej hliník ne?
Doufám, že to tak dopadne, zatím mám elánu dost, ikdyž párkrát mě už málem opustil.
Ty profilované plechy už jednou někdo předemnou vyhodil a celé boky nahradil takovým bouličkovým “moderním” plechem na celých bocích. Ani to se ke mě nedostalo.
Chlapi co začali renovaci koupili na boky plechy které jsou velmi odolné je to takový hliníkový sendvič. Moc pěkný materiál a i se s tím dobře pracuje, brzy uvidíš až přidám fotky jak jsem dělal dveře.
Tenhle “sendvič” se mi líbil, tak jsem ho objednal i na střechu, 2ks 200x500cm parádní věc na minupulaci
Pán co to přivezl se mě ptal na co to mám a pak po tom co jsem mu to řekl mi říká, tak to jste celkem trefil, já to vozím hlavně do výrobny malých karavanů za auto, dělají to celé z toho a mají to osvědčený, takže mě to potěšilo.
No zpátky k bokům k autu jsem dostal už připravené tyhle plechy na horní část 125 x 500cm a na spodní 125x300cm
Ale samozřejmě mě to nedá to tak nechat, nechat to celé rovné a vědět, že to tak nebylo by mě asi štvalo, tak jsem začal řešit ten plech, v úvahu padal trapézový plech T05

- IMG_0703.png (39.8 KiB) Zobrazeno 69 x
To mi tak nějak sedělo s tím co jsem našel na zahraničním fóru.
Jediný výrobce v čr byla firma Maslen. Je to ocel s žárovým zinkováním v barvě v odstínu RAL.
Variantu v hliníku jsem nikde nanešel ani nikdo z klempířů co znám mi nedokázal pomoc s vlkou 3mm po 5cm.
Dokonce jsme to řešili i s firmou kingspan.
Ale jim to chodí v kilometrech na rolích a z linky se to vytáhnout nedá, byla by možnost koupit celý panel (zmetek), ale řezat to a čistit od pur pěny by bylo asi šílený a nedopadlo by to dobře.
Ale kvůli napojení jsem se rozhodl udělat vlnitou pouze spodní část, čím méně spojů tím lépe a nevím jak přesně napojit ten vršek aby to vypadalo pěkně a hlavně to na sebe sedělo.
Tak doufám, že když ten vršek dám do té béžové, tak to trochu rozbiju a ztratí se to, že tam ten vlnitý plech nebude.
Spodek bude tak jako na té fotce.
Vtipné bylo, že v tom Maslenu když jsem řekl, že budu chtít 2ks 310cm dlouhlé, tak se smáli, že normálně to firmy berou po kamionech…
Cena plechu byla 2000Kč, balení 400Kč, řezání na míru ze smotku 900Kč doprava 2500Kč. Takže celkem drahá sranda za plech co je jak papír. Ještě se to s dopravou celé zkomplikovalo, protože si spletli obce, tak volali, že to bude o 1500Kč víc, takže to nakonec dopadlo tak, že ten obchodní zástupce se kterým jsem to řešil, si na víkend půjčil dodávku do ní hodil moje pelechy a udělal si tady u nás víkend s chozením po horách. (Za původní cenu)