T3 Karmann Gipsy.

Kuba_Tommi

Re: T3 Karmann Gipsy.

Příspěvek od Kuba_Tommi »

IMG_9765-compressed.jpeg
IMG_9765-compressed.jpeg (366.84 KiB) Zobrazeno 150 x
IMG_9769-compressed.jpeg
IMG_9769-compressed.jpeg (364.37 KiB) Zobrazeno 150 x
IMG_9771-compressed.jpeg
IMG_9771-compressed.jpeg (301.21 KiB) Zobrazeno 150 x
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
Kuba_Tommi

IMG_9781-compressed.jpeg
IMG_9781-compressed.jpeg (469.92 KiB) Zobrazeno 150 x
IMG_9783-compressed.jpeg
IMG_9783-compressed.jpeg (451 KiB) Zobrazeno 150 x
Jak se říká u nás v Krkonoších… “Dobrej člověk musí bejt především dobrej běžkař” a nebo musí řídit busa :D
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

Kuba_Tommi píše: sob 07. úno 2026 15:03:28 Počkat počkat, to snad ještě né, sezóna se blíží, nech to na další rok, ať se letos někde potkáme :lol:
Nepropadej panice, do kabátu jsme neřízli a do léta určitě ani neřízneme. Na podzim jsem si dal zadní nápravu v rámci návštěvy STK a zjara bych rád dal ještě přední. A s tím ty opravy pro tuto zimu ukončím, nejsem masochista. A taky bych se hlavně rád trochu svezl.
martin_100

Příspěvek od martin_100 »

Pěkná chaloupka. Ksyž uz hednu más, jakypa jsou zkušenosti? ? Ten holej plech to se při střidáni teplkt asi dost potí ne? Máme muzeum v bejvakych tankových garážích. Ten holej eternit takhle od podzimu do jara umi dělat soukromej déšť ikdyž venku nekápne.
Kamarád ma taky ppdpbnou plechatinu a celou ji zevnitř vylepil polystyrenem tak se prej nerosí.
T3 Lucinka
Kuba_Tommi

puchyyla píše: sob 07. úno 2026 20:43:44
Kuba_Tommi píše: sob 07. úno 2026 15:03:28 Počkat počkat, to snad ještě né, sezóna se blíží, nech to na další rok, ať se letos někde potkáme :lol:
Nepropadej panice, do kabátu jsme neřízli a do léta určitě ani neřízneme. Na podzim jsem si dal zadní nápravu v rámci návštěvy STK a zjara bych rád dal ještě přední. A s tím ty opravy pro tuto zimu ukončím, nejsem masochista. A taky bych se hlavně rád trochu svezl.
Tak to je dobře :) ta minulá zpráva na mě působila, že se chystá něco většího :)
martin_100 píše: sob 07. úno 2026 23:32:13 Pěkná chaloupka. Ksyž uz hednu más, jakypa jsou zkušenosti? ? Ten holej plech to se při střidáni teplkt asi dost potí ne? Máme muzeum v bejvakych tankových garážích. Ten holej eternit takhle od podzimu do jara umi dělat soukromej déšť ikdyž venku nekápne.
Kamarád ma taky ppdpbnou plechatinu a celou ji zevnitř vylepil polystyrenem tak se prej nerosí.
Ahoj, zkušenosti právě nebyly moc dobré, na podzim mi tam většinou dost věcí plesnivělo a rezlo, když jsem zapomněl větrat. Strop většinou po ránu samá kapka…
Řešení jsem měl několik, poláci nabízí takový filc který omezil kapání, ale kamarád to koupil a kapání z celé plochy se tam neděje, bohužel je to nasáklé celé jak houba, takže vlhkost tam stejně je, navíc na příčnících nebo jak to nazvat se to sráží i tak a z toho to kape…
2. varianta zatím asi nejlepší, tak to vymyslel můj táta, na tu střechu udělal dřevěný rošt a položil další trapéz plech, boky doplechoval, a přední a zadní část má větrací mřížky, no a to se povedlo, v garáži není jediná kapka.
3. Varianta byla stříkaná pěna, řešil jsem nějakou ve spreji, ale to vycházelo hrozně draho, firmu jsem nepoprával, ale tolik jsem investovat nechtěl.
Moje varianta co jsem nakonec udělal - pod pelch fólie, mezi nosníky jsem udělal výdřevu tak aby mi to vycházelo na SDK desky. Vím, že to není nejlepší volba, ale když jsem sehnal asi 30 desek (z provizorní příčky) za dovoz, tak jsem šel touhle cestou. Mezi sádroš a polystyren ještě znovu fólie.
A asi dobrý. Ale práce s tím bylo…

Takže teď přidám pár fotek, jak jsem to tam nabouchal. Nečekejte nic převratného :lol:
Kuba_Tommi

IMG_9821-compressed.jpeg
IMG_9821-compressed.jpeg (496.74 KiB) Zobrazeno 112 x
IMG_9916-compressed.jpeg
IMG_9916-compressed.jpeg (474.89 KiB) Zobrazeno 112 x
Do stěn už jsem volil klasickou vatu, od plechu mám zase folii a na stěnách se ta vlhost nikdy nesrážela. Tak to snad bude dobrý.
IMG_9921-compressed.jpeg
IMG_9921-compressed.jpeg (376.46 KiB) Zobrazeno 112 x
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

No pěkně si s tím hraješ. Tak hlavně aby ti to pod tím igelitem neshnilo. Já jsem za trochu menší garáž uvalil cenu o dva řády výše a taky se tam poměrně pachtím, protože mi to nakonec zase nedalo :lol: . Narozdíl od tebe já ale ze stropu polystyren strhával :roll: . Merlin tuhle kutil prngolu, skoro bychom si tu mohlu založit stavební okénko.
Kuba_Tommi píše: úte 10. úno 2026 21:30:26 Tak to je dobře :) ta minulá zpráva na mě působila, že se chystá něco většího :)
Něco většího se samozřejmě chystá, ale víš jak to je s tím časem. Kór když si člověk pořídí dom lidská mláďata a ještě k tomu vlastní :lol: . Zatím to s tím kabátem není ještě tak zlé, aby to nešlo odložit. A předsevzal jsem si, že ježdění má přednost. Radši mít stroj nedokonalý, než si jej zprotivit. Navíc je třeba mít nejprv hotovou tu garáž, než to rozjebu. Ať je to kam skládat. Ony ty kredence z Westky taky něco zaberou. Navíc pakliže neproběhne v předstihu, půjde vystěhovat zároveň i motor a ten bych si do bytu bral poměrně nerad. Motocyglové motory už tam některé byly, ale na ten autovej to úplně nevidím. To by asi už pro paní Půčovou bylo moc silný kakao :lol: . Na druhou stranu bych byl v teple a neměl bych to daleko, tak by jistě šla práce od ruky.
venca101

Příspěvek od venca101 »

puchyyla píše: stř 11. úno 2026 16:53:06 ... ale na ten autovej to úplně nevidím. To by asi už pro paní Půčovou bylo moc silný kakao :lol: . Na druhou stranu bych byl v teple a neměl bych to daleko, tak by jistě šla práce od ruky....
Však seš chlap, tak si to musíš prosadit!

Puca v koupelne.jpg
Puca v koupelne.jpg (227.78 KiB) Zobrazeno 81 x
Merlin

Příspěvek od Merlin »

...a máte sklep..? A mohla bych ho vidět..?

Moc hezký to Kubo máš, už se těším na osobní inspekci, co Ti pořád slibuju...
A abychom si mohli ty naše stavitelský i jen třeba nájemní počiny ukazovat... můžeme třeba tady...
viewtopic.php?t=940

Bydlení zdar, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Modra" VW Transporter T4 Long
-----------------------------------------
ig: cg_performace_cz
Kuba_Tommi

A mám po stavitelském okénku :) je na čase máknout na t3 ať se zase můžu vrátit k polystyrenu, výdřevám, konstrukcím střechy rozvodům plynu vody a elektřiny :lol:

Nicméně další fotky už budou opět k t3 tématu.
Merlin píše: čtv 12. úno 2026 23:33:15 ...a máte sklep..? A mohla bych ho vidět..?

Moc hezký to Kubo máš, už se těším na osobní inspekci, co Ti pořád slibuju...
A abychom si mohli ty naše stavitelský i jen třeba nájemní počiny ukazovat... můžeme třeba tady...
viewtopic.php?t=940

Bydlení zdar, Merlin.
Merline čekám Tě s prvními jarními dny. Jinak ten topic je dobrý nápad, hned jak bude čas udělám tam pokračování.

A abych to zase trochu oživil, tak přihodím pár fotek.

Pár dní před smluveným datem odvozu auta jsme se domluvili, že se zastavím pro nějaké díly co momentálně nejsou v autě, plus nové díly interiéru a matrace…
To jsem si neuměl představit co všechno povezu… točil jsem se myslím 3x s plnou T5tkou, a to jsme se domluvili, že boční panely a nějaké ostatní větší věci necháme na jaro.
Vlastně to vypadalo, jako když stěhuji nějaký 40 let starý byt :lol:

Takže první část garáže začala být zarovnaná ještě dřív, než se tam vůbec nějaké auto přivezlo.

V den D krásně přituhlo, takže zahrada kam jsem T3 vezl krásně zmrzla a nenatahal jsem do garáže skoro žádné bahno.
Cesta byla asi 30km, takže nic hrozného, ikdyž v pohledu za sebe to byl celkem kolos.
Největší srach byl, aby se vešla do garáže, to klaplo. Takže takhle, jak je zaparkovaná, už tam teď stojí dobrých 15 měsíců. A pomalu se z ní stává skladiště a odkladiště.
Odpovědět