Půčovic Žolík

Odpovědět
puchyyla

Re: Půčovic Žolík

Příspěvek od puchyyla »

Založil jsem nové technické téma a abych tak zbytečně neplkal, vomáčku připíšu sem.
To si totiž takhle člověk naplánuje pomoc Skautíkům se stavěním tábora nějakých 150km vod baráku. Tak se večer pobalí, naskládá plný auto a vyjede si přespat na chatu, ze které je to přece jen ráno trochu blíž. V noci normální příjezd, žádnej problém, ráno vstávačka v 5, start a kontrolka dobíjení nezhasíná. Účast Skautíkům přislíbena, co včíl? Nepropadat panice, to bude nějaká blbost. Prvně kouknout na kabely, třeba jen nějakej kontakt. Vždyť altík byl nedávno repasovanej a včera normálně makal. No není to tak, kabeláž v pohodě a při asi třetím pokusu si všímám, že je bez rekce i otáčkoměr. Přiznávám si smutný fakt, že je to v altíku. Jdu dozadu k motoru a hlavou se mi honí, ať je to regulátor, ať je to regulátor...
Je to on, ufff, www.google.com a jedeme. Výsledků kopice, vypadá to stejně, ale nikde nic v sobotu skladem. To snad ne, začínám zvažovat jízdu na hybridní pohon nafta + elektrika. Z posledních sil ještě kouknu v Kellym na záložku alternativy a tam mi najednou svítí něco skladem. Něco, co sice nešlo vyhledat podle PN, ale vypadá to stejně a je to skladem na 18 pobočkách, dokonce i v Blansku, tj. kousek do nás. Na hybridní pohon do Blanska s prsten v nose, tedy koukám kdy otvírají. V 8:00, hodinky ukazují tou dobou už asi 6:45. Sakra, víc než hodina v háji, na 9 jsme slíbili být na místě. Koukám dál do mobilu a vidím Svitavy. Paráda, taky v 8 otvíračka, to tam tak akorát +- budeme a je to přímo cestou, jen to znamená sjet z obchvatu do města.
Hodinu cesty na hybridní pohon vyhodnocuji za minimálně rizikovou, tak tedy hážu regulátor značky CARGO do košíku a vyrážíme. V Letovicích se jen tak dozadu pro jistotu ptám vedoucí zájezdu, jaké palubní napětí ukazuje kempovací baterka, která je za jízdy spojena relátkem s baterkou vozidlovou, a odpověď 14.4V mě hází do ledového klidu. No jo, "za jízdy", prdlajz, klamal jsem sám sebe, neb relé je spínáno svorkou D+ a jelikož ta nedává (kontrolka svítí), kempovací baterka si žije zvlášť svým životem. Ale to uklidnění se člověku hodí, byť jde o sladkou nevědomost.
Každopádně do Svitav dojíždíme, u Kellyho vyzvedávám objednaný regulátor, za 5 minut nahozen a odjíždíme zpět na obchvat Svitav již dobíjejíc. Na palouku se objevujeme s nějakým čtvrthodinovým opožděním, čímž tam nejsme zdaleka poslední. Tábor jsme postavili, víkend přežili a s návštěvou rodiny v Pardubicích v neděli v noci dorážíme zdárně do Brna. Najeto úctyhodných 398km, jiné vrtochy si na nás Žolda již cestou nevymyslel.

A ať to není jen plkání, tak tady nějaký ten obrázek:
na místě a rozkempeno
20260627_135232.jpg
20260627_135232.jpg (398.73 KiB) Zobrazeno 93 x
naložit se něco stihlo už před naším příjezdem, tak jsme to už jen vykládali z vlečky
20260627_135317.jpg
20260627_135317.jpg (381.12 KiB) Zobrazeno 93 x
nedělní bolavé vstávání
20260628_081400.jpg
20260628_081400.jpg (300.32 KiB) Zobrazeno 93 x
martin_100

Příspěvek od martin_100 »

Krásný. Já jetos prvně po víc jak 20 letech tábor nestavěl (to možna i po 25) ani nestěhoval. Naznali jsme, že užto nechane mladším. Co si budem... ty holky který ted vedou oddíl ještě nebyly na světě když jsme s osdílem navazali holport. Tak jim holt musi stačit jen "hájovna" coby týlovy zázemí -elektrika, voda, lednice a při nejvétších počasových průserech ukryt po evakuaci tabořiště.

Motor stejně nemam a i kdybych měl tak už mě nebavilo tejrat auto takovou náloží.
T3 Lucinka
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

No nám to letos zase vyšlo po několika letech poprvé. A musím říct, že bych to taky přenechal mladším. Byl jsem poměrně nervózní z přístupu těch mláďat, ale to je na dlouhý povídání...
martin_100

Příspěvek od martin_100 »

No pd toho máme plktopic ;)
T3 Lucinka
Odpovědět