Půčovic Žolík

Odpovědět
puchyyla

Re: Půčovic Žolík

Příspěvek od puchyyla »

Založil jsem nové technické téma a abych tak zbytečně neplkal, vomáčku připíšu sem.
To si totiž takhle člověk naplánuje pomoc Skautíkům se stavěním tábora nějakých 150km vod baráku. Tak se večer pobalí, naskládá plný auto a vyjede si přespat na chatu, ze které je to přece jen ráno trochu blíž. V noci normální příjezd, žádnej problém, ráno vstávačka v 5, start a kontrolka dobíjení nezhasíná. Účast Skautíkům přislíbena, co včíl? Nepropadat panice, to bude nějaká blbost. Prvně kouknout na kabely, třeba jen nějakej kontakt. Vždyť altík byl nedávno repasovanej a včera normálně makal. No není to tak, kabeláž v pohodě a při asi třetím pokusu si všímám, že je bez rekce i otáčkoměr. Přiznávám si smutný fakt, že je to v altíku. Jdu dozadu k motoru a hlavou se mi honí, ať je to regulátor, ať je to regulátor...
Je to on, ufff, www.google.com a jedeme. Výsledků kopice, vypadá to stejně, ale nikde nic v sobotu skladem. To snad ne, začínám zvažovat jízdu na hybridní pohon nafta + elektrika. Z posledních sil ještě kouknu v Kellym na záložku alternativy a tam mi najednou svítí něco skladem. Něco, co sice nešlo vyhledat podle PN, ale vypadá to stejně a je to skladem na 18 pobočkách, dokonce i v Blansku, tj. kousek do nás. Na hybridní pohon do Blanska s prsten v nose, tedy koukám kdy otvírají. V 8:00, hodinky ukazují tou dobou už asi 6:45. Sakra, víc než hodina v háji, na 9 jsme slíbili být na místě. Koukám dál do mobilu a vidím Svitavy. Paráda, taky v 8 otvíračka, to tam tak akorát +- budeme a je to přímo cestou, jen to znamená sjet z obchvatu do města.
Hodinu cesty na hybridní pohon vyhodnocuji za minimálně rizikovou, tak tedy hážu regulátor značky CARGO do košíku a vyrážíme. V Letovicích se jen tak dozadu pro jistotu ptám vedoucí zájezdu, jaké palubní napětí ukazuje kempovací baterka, která je za jízdy spojena relátkem s baterkou vozidlovou, a odpověď 14.4V mě hází do ledového klidu. No jo, "za jízdy", prdlajz, klamal jsem sám sebe, neb relé je spínáno svorkou D+ a jelikož ta nedává (kontrolka svítí), kempovací baterka si žije zvlášť svým životem. Ale to uklidnění se člověku hodí, byť jde o sladkou nevědomost.
Každopádně do Svitav dojíždíme, u Kellyho vyzvedávám objednaný regulátor, za 5 minut nahozen a odjíždíme zpět na obchvat Svitav již dobíjejíc. Na palouku se objevujeme s nějakým čtvrthodinovým opožděním, čímž tam nejsme zdaleka poslední. Tábor jsme postavili, víkend přežili a s návštěvou rodiny v Pardubicích v neděli v noci dorážíme zdárně do Brna. Najeto úctyhodných 398km, jiné vrtochy si na nás Žolda již cestou nevymyslel.

A ať to není jen plkání, tak tady nějaký ten obrázek:
na místě a rozkempeno
20260627_135232.jpg
20260627_135232.jpg (398.73 KiB) Zobrazeno 474 x
naložit se něco stihlo už před naším příjezdem, tak jsme to už jen vykládali z vlečky
20260627_135317.jpg
20260627_135317.jpg (381.12 KiB) Zobrazeno 474 x
nedělní bolavé vstávání
20260628_081400.jpg
20260628_081400.jpg (300.32 KiB) Zobrazeno 474 x
martin_100

Příspěvek od martin_100 »

Krásný. Já jetos prvně po víc jak 20 letech tábor nestavěl (to možna i po 25) ani nestěhoval. Naznali jsme, že užto nechane mladším. Co si budem... ty holky který ted vedou oddíl ještě nebyly na světě když jsme s osdílem navazali holport. Tak jim holt musi stačit jen "hájovna" coby týlovy zázemí -elektrika, voda, lednice a při nejvétších počasových průserech ukryt po evakuaci tabořiště.

Motor stejně nemam a i kdybych měl tak už mě nebavilo tejrat auto takovou náloží.
T3 Lucinka
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

No nám to letos zase vyšlo po několika letech poprvé. A musím říct, že bych to taky přenechal mladším. Byl jsem poměrně nervózní z přístupu těch mláďat, ale to je na dlouhý povídání...
martin_100

No pd toho máme plktopic ;)
T3 Lucinka
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

Jak tak máme v garáži nově natřenou podlahu, je na ní i leccos vidět. Před odjezdem na Baňu jsem si po vyjetí všiml červené kapky, velikosti asi dvacetníku pod přední částí auta. Letmým sehnutím na autě nic vidět nebylo, ale tušil jsem, odkud vítr vane. Stalo se, co asi muselo časem přijít, neb to již potkalo snad všechny kromě mě. Daly se do pohybu kovové zástřiky v rourách pod autem. Podezření jsem si důkladnějším sehnutím po příjezdu ověřil a potvrdil. Následovala dovolená, kterou jsme nakonec taky částečně absolvovali s Žoldou, a nějak nebyl prostor to řešit. No ono hlavně není moc řešit co, ty roury jsou prostě kaput a musí pryč. Před odjezdem na Baňu jsem Žoldovi slíbil, že když vydrží bez problémů, dočká se nových, nerezových. Žolda splnil a bylo tedy na mě splnit též. Zakoupil jsem mu tedy nerezové roury včetně hadic topení a všech nových originálních hadicových spon. Žolda, vědom si naší dohody, vydržel i dovolenou a už se těší, až dokoupím novou vodní pumpu a sud chladící kapaliny a pustíme se do výměny.

Teď po dovolené jsme na tom nějak takto:
20260819_172244.jpg
20260819_172244.jpg (324.01 KiB) Zobrazeno 55 x
20260819_172332.jpg
20260819_172332.jpg (164.1 KiB) Zobrazeno 55 x
Nové roury už čekají v koutě.
20260819_172552.jpg
20260819_172552.jpg (356.76 KiB) Zobrazeno 55 x
martin_100

Ty máš červenej frudex? Já mam v autě celou dobu modrej. Jakej je teda správně?
T3 Lucinka
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

To je snad úplně jedno ne? Takovou co žere hliník už dneska stejně nekoupíš. G12 sice stojí o chlup víc, ale má o dost větší oxidační stabilitu, tedy déle vydrží. Navíc se mi u červené narozdíl od modré nebo zelené nikdy nestalo, že by dělala sople.
martin_100

Jedno nejedno nevim. Sem to prostě bral, že když tam byl modrej dávam tam modrej. Teď vidim červenej tak by mě právě zajímalo kterej tam patří podle fabriky. Jestli jsou v nich nějaky rozdily to netušim.

Předloni jsem dával novej a zase modrej dával jsem novou expanzku. Systém jsem docela poctivě vypláchnul. Ale teď když byl motor venku jsem si všim na dně usazenýho bordelu. Zda to bylo z fridexu nebo se odněkud uvolnil šlem co se nepovedlo vyplavit nevim.
T3 Lucinka
puchyyla

Příspěvek od puchyyla »

Tak vono tam nemohla bejt červená G12 z fabriky, když v té době neexistovala. Tu si vynutily až celohliníkové motory, kde ta G11 už prostě byla málo. Proč ale dnes nevyužít toho, že to chrání lépe, šlemuje méně a je snáze dostupné?
Merlin

Příspěvek od Merlin »

Zdar Chlapci!
Hezky pěkně, už se těším na report... letos na podzim mě nerezový trubky budou čekat taky...
A abych jen tak neplkal... G12, tedy červený mám ve všech vozech a i Kika v Golfovi, nic jiného už neleju.. Je ještě G42 jestli se nepletu v tom číselném údaji, ale ten pro ty naše klasiky se stářím 20let plus prý úplně není...

Pic, Merlin.
"Modrej" VW Transporter T3 Westfalia
"Zarivka" SKODA Rapid 130
"Matchbox" SEAT Ibiza TDi
"Babi" YAMAHA XJR 1200
"Modra" VW Transporter T4 Long
-----------------------------------------
ig: cg_performace_cz
Odpovědět